Äntligen!

Snart, snart är det fredag! Som jag har längtat! Jag får nämligen besök av Sara i helgen! :) Hon kommer imorgon och stannar tills på söndag. Det ska bli så kul! Så nu håller jag på att fixa till det sista här på rummet, så att det är rent och snyggt när min gäst kommer. 

På lördag tror jag vi ska till Kupolen och vi kanske går ut någon kväll. Ja, vi får se, något roligt hittar vi säkert på :) Det är fest här på internatet igen som vi kan gå på också om vi vill. Vi får se vad som händer :)

Jag hoppas ni alla får en trevlig helg! Det ska i alla fall jag ha :P

 

Snurrig måndag

Jag tycker inte att jag fått något gjort ordentligt idag. Allt har bara blivit halvdant. Eller ja, i alla fall efter lunch. För jag började dagen med att tvätta och på första lektionen tog jag ner väven och städade och dammade av vävstolen. Så imorgon ska jag och C äntligen börja sätta upp vår väv. :)

Men efter lunch blev det inte mycket gjort. Jag gjorde lite småsaker på lektionen bara och broderade lite på sista lektionen. Jag vart så trött i slutet! Så när jag kom till rummet sov jag en stund. Efter det gick jag till skolbiblioteket, och när jag var där ringde S, så då gick jag tillbaka till mitt rum för att prata med henne. (hittade ändå inget att läsa). Och när jag kom tillbaka ringde väckarklockan för fullt. :P Hade säkert ringt i 20 minuter haha Sedan gick jag ner till sysalen för att sy färdigt en sak, men då ringde S igen (ett trevligt avbrott dock) och vi började göra upp planer inför helgen. Jag kanske får besök! :D Men efter vårt samtal hade jag ingen lust att sy längre, utan började planera helgen lite. Så jag sydde aldrig klart det där och jag har inte städat rummet och lagade ingen ordentlig kvällsmat som jag hade tänkt. Som sagt, allt blev lite halvdant idag, men så blir det ibland. :P

Men nu har jag något roligt att se fram emot!:)


Och helgen gick fort, som vanligt

Helgen har varit bra tycker jag. Jag var på festen i fredags. Det var inte så mycket folk, men det var kul att sitta och prata lite.

Annars har jag väl inte gjort så mycket i helgen. Igår satt jag vid datorn, handlade mat och vävde klart sjalen. På kvällen tittade jag på film här på rummet.

Idag så har jag sytt, lagat mat, suttit vid datorn mm. Jag har dessvärre inte städat rummet, som egentligen var första prioritet denna helg.  :P Ja, då får det bli i början på nästa vecka i alla fall. Varför skjuter man alltid upp sådana saker? Man tror väl att man ska få mer lust eller ork med det senare, men icke!

Nu ska jag sortera tvätt, för jag ska upp och tvätta imorgon bitti innan skolan börjar. Har tvättid på min egentliga sovmorgon. 

Det gör mig ingenting att det är måndag imorgon. Jag ser fram emot den här skolveckan. Jag tror det kommer att bli riktigt kul. För jag hoppas att jag och C äntligen får sätta upp vår egen väv och snart komma igång och väva våra egna sjalar. :)
 


Nu är det helg!

Detta blir min första riktiga helg här på Fornby känns det som. För sist jag var här på helgen kom familjen hit och hälsade på mig istället. Det känns skönt att inte behöva åka fram o tillbaka den här helgen. Jag var så trött när skoldagen var slut. Man blir så trött i huvudet av att sitta och väva flera timmar. Så när jag kom till rummet sov jag i över en timme. :P

Det är fest här i källaren om ett par timmar. Jag har tänkt att gå på festen. Om den inte är något att ha så går jag väl upp på mitt rum och tittar på film. Men jag hoppas att det blir kul.

Nu skriker min mage efter mat, så det är väl bäst att jag går och äter lite. Sedan är det dags att göra sig i ordning.

Hoppas ni alla får en trevlig kväll!

Torsdag

Idag har jag vävt nästan två hela lektioner och flera timmar nu ikväll. Det är riktigt roligt :) Jag satt och pluggade lite vävteori i vävsalen också. Så nu har jag lite mer koll på alla uträkningar för varplängden. :P Det är mycket att tänka på vill jag lova!

Idag har jag även börjat så smått att tillverka tackkorten från studenten. Har ju inte blivit av att jag gjort dem än... :P Så nu har jag lite att pyssla med här i helgen.

Jag hörde förut att det skulle bli fest här i helgen igen och om den blir av, tror jag att jag ska gå. Det vore kul.

Nu ska jag spela Mahjong och sedan är det dags att sova.


Det är här jag sitter om dagarna och kvällarna och väver.Detta är vad jag väver nu. Vi får se vad det blir. Kanske att det räcker till en sjal.


Har roligt men har skrattångest

Dagens konstigaste och roligaste kommentar fick jag av José vid frukostbordet. Han sa nämligen att jag skrattade likt Svempbob fyrkant! Jag har aldrig sett något avsnitt, så jag hade ingen aning om hur han skrattar. Så jag var tvungen att kolla upp detta. Så här är ett klipp... Jag hoppas verkligen att ni håller med mig om att vi inte alls har lika skratt!! Då får jag ångest på riktigt...

 Det har varit en riktigt rolig skoldag idag! :) Jag har vävt på en sjal, broderat, testat randning till en julduk och haft teori. Det var kul att äntligen få väva på något jag själv ska få. Vi får se om det räcker till en sjal, men något lär det bli :P

Jag ska snart tillbaka till vävsalen och göra färdigt broderiet och kanske väva lite mer. Det är så skönt att kunna vara där på kvällen helt för sig själv.

Lite senare kanske jag ska titta på film igen, eller spela spel med mina grannar. Jag har tur att de är lika spelgalna som jag :)Kanske kan detta bli en fin julduk? Jag ska spåna vidare...


Fjärde veckan påbörjad

Helgen gick fort som vanligt och jag hade det jättebra i Värmland! Nu lär jag bli kvar här i några veckor. Jag överlevde resan hem också, men denna gång tog jag taxi från centrum till skolan. Pris: 170 kronor. :P

Jag kom nyss hem efter en promenad till Coop. Så nu blir jag inte utan kvällsmat. Nu ska jag jobba på med mitt broderi. Ikväll ska jag titta på Mamma Mia. Såg den när den gick på bio, men har inte blivit av att jag sett den efter det. Den är ju så bra! Så det ser jag fram emot.


Snart, snart helg!:)

Det slog mig precis att jag snart gått här i tre veckor=snart en månad! Hjälp, vad fort det går! Jag trivs fortfarande, allt blir bara bättre och bättre! Kursen blir roligare och man lär känna människorna mer. Men det ska också bli skönt med helg och att få åka hem. Ska bli så kul!

Sista passet idag hade vi massage. Vi fick då lära oss taktil massage och vi fick massera varandra två och två. Jag brukar inte gilla massage, så jag var mycket tveksam till detta. Men jag ville testa i alla fall, och det gick bra.

Det är väl bäst att börja packa snart, så att det blir gjort. Men först ska jag njuta av mammas hembakta blåbärspaj med vaniljsås till. Mums!

Jag hoppas att ni alla får en trevlig helg!


09-09-09

Har precis kommit tillbaka till skolan efter en promenad till coop. Gick en annan väg dit mot vad jag har gjort tidigare, så nu fick jag se lite mer av området. Var lite roligare än att gå längs vägkanten längs "stora vägen". Tycker det är ett mysigt område.

Nu väntar jag på att köket ska bli ledigt, så att jag kan få i mig lite kvällsmat. Ett eget kök vore inte helt fel :P Men det går faktiskt rätt bra. Blir dock irriterad på att det nästan bara är jag som tar ut soporna och tömmer komposten! I förrgår ansåg jag att det behövde tömmas, men jag tyckte att någon annan gott kunde göra det en gång. Så jag lät allt vara kvar. Men det hela slutade med att jag själv fick gå ut med allt ändå, ett dygn senare! Vi får se vem som får äran att göra det idag.

Ikväll har jag tänkt att titta på film och försöka göra klart ett broderi under tiden. Något säger mig att jag kommer att misslyckas :P Även om jag är kvinna klarar jag inte alltid av att göra  två saker samtidigt.


2009-09-08

Det blev ingen fest för mig i fredags. Hade inte någon lust. Så jag och grannen A spelade spel, tittade på tv och hade det jättekul. :) På lördagen frågade A och A-S om jag ville följa med till Kupolen (köpcentrum). Och det ville jag, så vi åkte dit på förmiddagen och var där till fyra-fem någon gång. Så det blev en heldag :)  På kvällen städade jag rummet och fixade lite andra viktiga saker som jag hade planerat att göra den dagen. Fick gjort en del i alla fall.

På söndagen kom då familjen hit och det var jättekul att de kom! :) Jag visade dem runt lite här på skolan och sedan åkte även vi till kupolen. :P Så nu ska jag nog inte dit på ett tag... Vi köpte mattor och en fönsterlampa till mitt rum. Så nu börjar det bli lite mer hemtrevligt här. Har fått förfrågan om att visa kort här i bloggen på mitt rum. Det ska jag försöka fixa snart.

Skoldagen var väldigt seg idag. Hade inte direkt något att göra förrän sista lektionen. Så det var lite drygt om jag får uttrycka mig så som de gör här i Borlänge. De säger drygt i betydelse av jobbigt/besvärligt/tråkigt väldigt ofta här har jag märkt. Vi får väl se hur länge det dröjer innan jag börjar prata annorlunda. :P

Resten av dagen gick däremot väldigt fort. Jag och M bestämde vid frukosten att vi skulle åka in till centrum efter skolan slutat, så det gjorde vi. Jag passade på att köpa tågbiljetter, så jag åker hem i helgen :) Ska bli kul att träffa familj och vännerna igen.  Så det ser jag fram emot. :)

Helg! :)

Min helg börjar med tvätttid i fyra timmar. :P Så jag sitter nu och mest väntar på att tvätten ska bli klar.

Har haft beslutsångest hela dagen ifall jag skulle gå på en fest ikväll eller inte. Det skulle vara fest i källaren. Jag hade hört att några som inte bor på skolan skulle dit och var inställda på att dricka sig stupfulla och ha världens fest där nere. Ha sönder saker och sådär. Sedan hade jag hört att tvåorna brukade nolla ettorna på första festen. Det verkade i övrigt bli mycket folk och ingen verkade ha koll på någonting. Så jag kände mig mycket tveksam till att gå dit. Men det är ju kul att umgås med de som bor här och lära känna alla lite mera.Men nu har jag precis fått höra att festen inte blir av. Så då behövde jag inte fatta något beslut i alla fall. :P

Så jag hoppas att vi kommer att spela spel och kanske titta på tv istället ikväll. Vi får se vad det blir.

Jaha, nu har jag fått ny information om att festen blir av i alla fall! Men jag kommer att stanna kvar här uppe och se vad som händer här. Och om jag får det tråkigt kanske jag går ner en sväng och kollar läget. Jag hoppas och tror det blir en rolig kväll i alla fall.

På söndag får jag eventuellt besök av min familj. :) Men de har inte bestämt sig riktigt än. Det känns inte tråkigt att vara kvar här i helgen, utan det känns rätt skönt faktiskt. Hade inte orkat resa tror jag.

Morr=hej

Usch, jag är på så dåligt humör idag! Jag brukar inte vara det (tycker inte jag själv i alla fall) , men idag så vart det tydligen så.

Kom nyss tillbaka från ett litet "korridormöte" med de boende på min våning. Det lät som jag bodde på ett äldreboende, men jag menade de andra internateleverna på min våning :P Vi gjorde upp städschema och sådär. Vi som var där, vill säga. Känner att detta är sådant som det kan bli lite konflikter om, men vi får väl hoppas att det blir bra.

Idag hade vi inga lektioner, utan alla klasser var utomhus och utförde olika aktiviteter. Det var för att lära känna varandra lite bättre och få bättre sammanhållning i gruppen. På eftermiddagen hade lärarna anordnat "Allsång på Fornby" i aulan. Så de hade klätt ut sig och övat in ett program som de spelade upp för oss. Det var väl lite småroligt.

Nu ska jag träna, så att det äntligen blir av. Sedan är det nog bäst att jag jobbar på lite med ett broderi som snart ska vara klart. Skillnad på läxorna nu, mot hur det var på gymnasiet! Om jag är riktigt duktig så kanske jag kan plugga lite körkortsteori och plocka i ordning lite här på rummet innan jag lägger mig också. Men det återstår att se.

RSS 2.0