Mamma Mia! En award!

Nu har vi kommit igång med lektionerna och vi har redan fått ett par läxor. Det känns bra med kurserna, fast två har hittills inte varit lika roliga som jag trott, men det kanske ändras längre fram. Det blir nog bra. Jag är nöjd med mitt schema i alla fall. Visst har jag en del håltimmar ibland, men det hade jag räknat med. Jag har inte några långa dagar förutom måndagar, då jag går till fyra. Jag har även sovmorgon några dagar. På onsdagar börjar jag inte förrän 11.05.

Igår kväll var mamma, pappa, jag, mormor och vår granne på bio. Vi såg Mamma Mia. DEN VAR SÅ BRA!! Den rekomenderar jag verkligen! Jag har hört att det är samma handling som i musicalen, så nu blir jag sugen på att se den också. :-) Som sagt, se den om du har möjlighet!

Jag har fått en award av Erica!! Tack än en gång! Det var oväntat och jag blev så glad!Så här är reglerna:
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls you've nominate

Jag vill speciellt lämna vidare min award till sex personer vars bloggar jag besöker regelbundet eller relativt regelbundet.
 Agneta 
VeronikaP 
Mamma 
Carro
Nathalie
Louise

 Men jag skickar även vidare en award till alla som läser min blogg! :)

Mjukstart

Ja,nu har jag gått två dagar i skolan. Första dagen var det bara att vi samlades och vi fick lite papper och så där. Vi träffade också "våra" ettor som vi ska nolla, hrm jag menar välkomna. På vår skola har det , i alla fall förr, varit mycket nollning den första veckan. Förra året var det inte lika mycket, men det var en del när jag började. Jag tycker det är bra om det minskar ner för det är inte så roligt . Man är tillräckligt nervös ändå när man börjar gymnasiet och att gå runt med löjliga kläder eller vara målad i ansiktet gör det ju inte precis bättre. Så jag försöker vara en snäll trea. Våra ettor fick i alla fall presentera sig för oss och vi gav dem instruktioner om vad som gäller imorgon och delvis hela veckan. Imorgon är det till och med nollning på schemat. Vi hälsar då ettorna välkommna genom att de ska vara med och tävla mot varandra klassvis.

Idag var samhällstreorna på Värmlandsresa. Vi besökte Alsters Herrgård och Mårbacka. Det var guidade visningar på bägge ställena. Vi hade matsäck med oss som vi åt i trädgården vid Mårbacka. Jag hade inte varit inne på någon utav herrgårdarna tidigare, så det var roligt och intressant att höra och se. Det var en trevlig dag tyckte jag. Det är skönt med en mjukstart nu efter sommarlovet. Imorgon är det information om projektarbetet och sedan välkomnande som gäller. Sedan, inte att förglömma får vi äntligen schemat! Vi fick bara se lite snabbt på ett preliminärt schema på OH i måndags. Det ska bli spännande att se hur det ser ut.

EFIT 17 augusti

Det var ett tag sedan jag var med i EFIT, men igår kom jag ihåg det så då var jag med. Dagen börjar hemma hos Eve eftersom jag och Sara sov över där. Här kommer bilderna!

10.50

Klockan ringer och det är dags att gå upp. Upp och hoppa Eve!

11.50

Vi har ätit färdigt frukosten.

12.50

Hemma igen.

13.50-14.50 Äter mat och sover middag.

15.50

Tittar vad Sverige tävlar i i OS idag.

16.50

Tittar en liten stund på OS.

17.50

Jag gör en framsida till min nya skolkalender.

18.50

Tittar på "Leila bakar".

19.50

Kokar mannagrynsgröt till kvällsmat.

20.50 Tittar på TV.

21.50

Packar väskan inför skolstarten.

22.50

Lakrits dricker och leker med vatten i handfatet.

23.50

Läggdax


I kräftans tid

Jag blev bjuden till Evelinas familjs kräftskiva, som de hade igår kväll. Jag och Sara var där och vi sov över där sedan. Det var mycket trevligt och gott! Det är så gott med kräftor! Min familj brukar ha kräftskiva tillsammans med mormor och morfar och oftast är Christina och Putte i Värmland då så att de är med, och ibland även Kusin Calle. Så jag kommer nog att få äta kräftor en gång till innan säsongen är slut.

Det var EFIT idag, alltså Ett Foto I Timmen, så de korten lägger jag ut imorgon. Men jag har inte gjort något särskilt idag, så det blir inte så intressant. Imorgon börjar allvaret igen, tillbaks till skolan för att börja mitt tredje och sista år på gymnasiet.


Hittade några frågor

...som måste svara på hos Agneta
Svara med ett ord

1. Var är din mobiltelefon? MOBILSTOLEN
2. Var är du? HEMMA
3. Ditt hår? UTSLÄPPT
4. Din mamma? SOVRUMMET
5. Din pappa? SOVRUMMET
6. Din favoritsak? INGEN
7. Vad drömde du i natt? GLÖMT
8. Ditt mål? LYCKA
9. I vilket rum är du nu? KONTORET
10. Din hobby? SCRAPBOOKING 
11. Vad är du mest rädd för? SMÅKRYP
12. Hur vill du att ditt liv ser ut om sex år? FÖRÄNDRAT
13. Var var du igår kväll? HEMMA
14. Vad är du inte? OAMBITIÖS
16. Vad står överst på önskelistan? PENGAR
17. Var är du uppväxt? LANDET
18. Vad gjorde du senast? ZAPPADE
19. Vad har du på dig? KLÄDER
20. Din TV? AV
21. Ditt husdjur? SOVER
22. Din dator? PÅ
24. Ditt humör? TRÖTT
25. Saknar du någon? JA
26. Din bil? INGEN
27. Vad har du inte på dig? OVERALL
28. Favoritdjur? KATT
29. Hur var din sommar? LUGN
30. Älskar du någon? JA
31. Favoritfärg? LILA
32. När skrattade du senast? NYSS
33. När grät du senast? IGÅR

Ja, det var alla frågor det. Svara gärna på dem i din blogg också!

Vår åktur idag blev lyckad. Vi hade väldigt trevligt och vi hittade till gårdarna. Pappa, som tycker det är tråkigt att köra enbart på de stora vägarna, letade upp mindre vägar längs vattnet som vi åkte på istället. På hemvägen körde vi på  en  riktigt kurvig och guppig väg och jag som inte brukar bli åksjuk (peppar peppar) blev lite smått illamående.

Nedräkningen har börjat

...mot skolstarten. Ja, då var snart det långa, härliga sommarlovet över än en gång. Man brukar ju alltid tycka att sommaren går fort, men i år var det något otroligt vad fort det gick! men det ska bli lite kul att börja skolan igen tycker jag. Det ska bli kul att starta upp alla kurser och se vad det är för något. Det är först nu i trean som de flesta inriktningskurser kommer som man själv har valt, så jag tror det blir ett roligt och intressant läsår. Jag har inriktning mer individ och samhälle, så jag ska bland annat läsa kurserna ULS (utveckling, livsvillkor och socialisation), kommunikation, pedagigist ledarskap, psykologi A och B. Sedan inte att förglömma har jag projektarbetet, släktforkning, som jag är så sugen på att sätta igång med. Sedan har man ju studenten att se fram emot också, så inte känns det så tråkigt att börja skolan igen, inte.
     Om det är någon som är intresserad av hur det gick med min utmaning/tävling här i bloggen så kan jag säga att jag inte fick in några bidrag, så det blev ingen tävling. Det var väl dumt att lägga tävlingen mitt i sommaren under semestertider, kanske. Mamma gjorde inte heller något bidrag, trots hennes stora chanser att vinna, så priset fick jag behålla själv.
     Imorgon ska jag, mamma, pappa och ett par bekanta åka en sväng bortåt Arvika. Jag vill titta på några släktgårdar, hur det ser ut där nu och se var de ligger och så. En utav dem är gården där Anders och Alma bodde (amerikafararen jag berättat om tidigare) och där då min farmor växte upp. Så därför ska vi ta och åka en sväng. Vi ska ha med fika, så jag ska baka muffins nu (ja, 22.13) som vi kan ta med. Om de blir lyckade, vill säga. Jag har hittat till en ny sida för mig

Dagens Muffin . Där finns massor av smarriga recept.

Ett första steg

Ikväll var jag på första gången på körkortsteorikursen jag ska gå nu. Det gick bra, det var mest introduktion. Det är träffar en till två gånger i veckan fram tills den sista, den 28 augusti. Det är skönt att ha en del av kursen nu innan skolan börjar, för sedan har man annat att plugga. Jag hade ju som mål att komma igång med att övningsköra under sommarlovet, men det har inte gått som jag tänkt hittills. Så ikväll kände jag att jag tog mitt första steg mot körkortet. Vi får se hur lång tid det kan tänkas ta innan jag får mitt körkort, men det får ta den tid det tar. Jag känner när jag är redo och det är inget jag kan stressa fram. N går också på samma teorikurs och det var första gången vi träffades nu på sommarlovet. Det var kul att ses igen.
Liten Karin

Idag har jag namnsdag! :-)  Den 1 aug är det Per, som min morfar heter och den 2 aug är det Karin, så det brukar bli tårtkalas vid den här tiden. Så idag kom mormor och morfar hit och mormor hade med sig en tårta hon bakat. Min moster med sambo, hundvalp och tjejen F som bor hos dem är här några dagar och sover här hos oss i Lillstugan. Så de var också med på tårtkalas. Sedan tittade vi på DIA - bilder, som jag tycker är jätteroligt!

Det har gått bra med hundvalpen och Lakrits. Katten är lite rädd, men ändå nyfiken. Han kan sitta och kika fram bakom dörren till rummet och titta på hunden. Hundvalpen heter förresten Pettson och katten de har heter Findus. =)  Det är så roligt.

RSS 2.0