Hopp om en ljusare framtid

Tack alla för era kommentarer:-) Och fortsätt, ni som inte har läst inlägget än *pekar neråt*, skriv gärna en kommentar ni också.

Igår blev jag klar med den ena utav rapporterna i alla fall. Den skulle lämnas in senast 24.00 och jag blev klar 23.10. :-) Men jag hann ju i alla fall... Så nu är det bara religionen kvar där diskussionen ska skrivas klart. Den ska lämnas in på måndag. Vi fick mer tid, det var bra. Hade tänkt att jag skulle jobba med den idag och eventuellt bli helt klar, men jag hade ingen energi för det idag. Kroppen tar ut sin rätt. Man orkar inte plugga hela tiden flera dagar i streck, som jag har gjort för att hinna. Så jag har lyssnat på musik och läst en del. Men jag har fått lite gjort. Jag ska försöka jobba lite ikväll. 

Om drygt en timme är det Earth Hour. Jag hoppas att ni är med när världen släcks ner. Jag har anmält mig till att vara med och göra min insats för klimatet. Gör det du också!

Jag ska sitta och läsa i stearinljusets sken...

Ha en mysig kväll!

1-års jubileum

Idag är det ett år sedan jag skrev mitt första inlägg här i bloggen. Jag har väl inte varit särskilt aktiv här i bloggen vissa perioder, men nu har jag hängt i i ett år i alla fall. Jag skulle bli väldigt glad om alla ni som läser detta inlägg skriver en liten kommentar, så jag ser hur många, hrm snarare hur få, som faktiskt läser min blogg ;-) Du behöver bara skriva ett litet hej om du inte vet vad du ska skriva. Bara så att jag vet att du har varit här.

Nu hinner jag tyvärr inte skriva något mera, jag har två rapporter att skriva klart. Det är stressigt värre!

Glöm nu inte att kommentera!

090323

Ja, då var det måndag igen... Helgen har varit bra. i hade studiedag på fredagen, så jag hade tänkt att jag skulle plugga hela dagen, men så blev det inte riktigt. Men jag latade mig faktiskt inte! Jag strök en en massa kläder, så berget med tvätt i tvättstugan minskade en del. Och jag städade mitt rum ordentligt, vilket behövdes för att jag överhuvud taget skulle få någon plats vid skrivbordet för att plugga. Jag städade också kylskåpet och torkade ur det. På kvällen hade vi födelsedagskalas och våffelfest för mormor,morfar och våra grannar. Det var Lakrits som fyllde 1 år :) Man måste ta varje tillfälle för att fira;-) Jag visade gästerna min balklänning som jag har hemma nu äntligen. De tyckte den var fin.

Resten av helgen bestod i princip av plugg, vilket all ledig tid den här veckan också kommer att ägnas åt. Så bli inte besvikna om det inte blir något mer inlägg den här veckan.

Jag måste ju bara skryta lite också om mina framgångar...;-)  Jag hade körlektion idag och då körde jag i en rondell, trafikljus och på en riktigt stor väg. Det var första gången och det kändes så häftigt att man klarade det! 

Säger som Nathalie , tänker på er alla som har det svårt och mår dåligt nu. Det blir bara fler och fler för varje dag känns det som.

Var rädda om er och varandra!

090315

Det var jättekul igår kväll! Först var vi ju som sagt till mormor och morfar. Där åt vi smörgåstårta och pappa, jag och Henrik satt bänkade framför TV:n och tittade på melodifestivalen. Det gick ju dock inte så bra för EMD som jag hejade på, men jag tycker att vinnarlåten är okej. Vi får se hur det går i Moskva. Sedan blev jag då inskjutsad till stan och klassen samlades vid bowlinghallen. Vi började bowla lite efter tio. Det var jättekul! Jag fick strike på mitt allra första kast (heter det så?). Det blev jag väldigt förvånad över, eftersom jag inte har spelat på flera år. Jag kom tvåa i min grupp.

Sedan bar det då av till Mastis. Där blev det mycket prat, skratt och framför allt mycket dansande. :-) Hoppas jag slipper träningsvärk den här gången. Det var en väldigt lyckad kväll. 

Idag har jag pluggat hela dagen och ändå var det bara svenskan jag hann arbeta med. Men den är klar och inskickad, så det känns skönt. Jag har också skrivit lite på ett personligt brev till en sommarjobbsansökan nu ikväll, men den blev  inte klar. Det tar tid sådant här. I veckan anmälde jag mig också till en sommarkurs på Högskolan i Halmstad. Det är en distanskurs. Vi får se om jag kommer in. :-) Apropå det, jag räknade ut mitt preliminära meritvärde i helgen.  Om jag nu beslutar mig för att jag vill bli logoped, så är jag inte säker på att jag kommer att komma in på Logopedprogrammet. Kanske får jag det år 2010, när man får extra meritpoäng för språk. Men då kanske antagningspoängen höjs och alla andra kommer ju också att få högre meritvärde. Det var över 600 som sökte till 30 platser! Jag får nog vara lite realistisk och börja fundera på andra yrken. Men tro inte att jag gett upp hoppet! :-)

090314

Igår kväll var jag hos Caroline som hade födelsedagsfest. Det var först trevligt, men sedan förändrades allt. En kompis fick nämligen ett väldigt sorgligt besked och blev så klart väldigt ledsen. Hon fick skjuts hem av Carolines pappa. Detta påverkade oss alla, så vi satt ett bra tag helt tysta och bara tänkte på de drabbade och deras sorg. Men i slutet på kvällen kunde vi i alla fall prata och skratta och det var en mer lättsam stämning när vi skildes åt.

Jaa, livet går vidare... Ikväll ska jag först med familjen till mormor och morfar. Mormor fyllde år igår, så ikväll blir det kalas. Jag ska försöka se på melodifestivalen. Det är ju final ikväll. Ska bli spännande att se vem som vinner. Tyvärr hinner jag kanske inte se vem som vinner. Jag ska nämligen vara i stan vid 10, för då ska klassen träffas och bowla. När vi spelat klart ska vi till mastis där vi ska dansa, prata och umgås. Det ska bli jättekul!

Hoppas ni får en bra kväll.

Let's dance

Det var så roligt i lördags kväll! Både hemma hos Sara och när vi gick ut. Där träffade jag även andra som jag känner och som jag pratade med. Jag har fortfarande träningsverk i benet efter allt dansande! ;-)

Till min stora besvikelse gick ju inte Star Pilots vidare. Så nu hoppas jag att EMD vinner alltihop, för deras låt tyckte jag var riktigt bra. Men det är många bra låtar i finalen tycker jag.

Ikväll ska jag plugga lite och fixa med papper till sommarjobbs ansökan. Det börjar bli lite bråttom med det nu. Jag har bestämt mig för att söka sommarjobb inom äldreomsorgen. Jag vet inte riktigt om jag skulle klara av att hjälpa till vid duschning och toalettbesök och liknande. Men jag har bestämt mig för att söka och om jag får jobbet och inte tycker att det känns rätt, så får jag väl tacka nej helt enkelt.

Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre, dags att jobba.

Idag

Idag ska jag plugga är det tänkt och jag hoppas verkligen att jag får något gjort. Vi håller på med fördjupningsuppgifter i religionen och psykologin, så det borde jag jobba lite med. Jag har läxa i filosofin och uppgift i svenskan och utvecklingen. Jag ligger efter i utvecklingen förstår ni ; -)

Nog om pluggandet, ikväll ska jag i alla fall roa mig. Jag är bjuden till Sara, där vi ska fira hennes födelsedag. Senare på kvällen ska vi ut. Det blir utgång för  första gången för mig. Typ ett år efter alla andra... Men lugn, bara lugn, mamma, det blir alkoholfritt för mig.

Jag vet inte om vi kommer att titta på melodifestivalen, men jag ska i alla fall rösta på Star Pilots. De måste ju bara komma till final! De var ju så bra! 

Igår

Oj då. Nu var det ett tag sedan jag skrev igen... Så jag får först säga att vi hade det bra i Halland och att det var roligt att träffa släkten. Jag fyndade lite på Ullared också :-)  Men mamma hade otur och fick någon form av magsjuka igen, så hon mådde inte så bra på halva "semestern". Det var ju så synd, nu när vi hade åkt bort och skulle ha roligt. Ja, ja det är sånt som händer.

Nu måste jag få berätta lite om mina framsteg med bilkörningen :-) Jag hade en körlektion i tisdags och allt gick jättebra! Det blev jag lite förvånad över, för då hade jag inte kört på över två veckor. Igår hade jag en till körlektion och det gick väl rättså bra. I slutet fick jag nämligen för första gången köra inne i centrum! Jag var rädd, men vi klarade det! Allt gick kanske inte så jättebra, men det var ju mitt första försök.

Efteråt var jag helt slut! Jag fick vänta på mamma ett tag innan vi kunde åka hem. Då satte jag mig på ett cafè och drack varm choklad med vispgrädde, marsmellows och chokladsås. Det gjorde susen!

På kvällen kom mormor och morfar hit och vi firade mormors namnsdag, Ebba.

RSS 2.0