Studentbalen

Dagen efter studenten var det då dags för studentbal. jag hade tid hos frisören klockan 09.00. Då skulle håret vara tvättat och torrt, så jag fick gå upp bra tidigt.Håruppsättningen är klar 10.55

När balfrisyren var klar åkte jag hem och öpnade mina studentpreseneter.


Sedan gjorde jag inte så mycket mer på dagen. Åt lite och sådär. På eftermiddagen började jag göra mig i ordning. Sminkade mig och tog på mig balklänningen. Vi tog lite kort innan vi åkte in till stan.

Vi var ett tjejgäng som gick ihop på balen. Jag åkte dit tillsammans med Nathalie och Rebecca.På väg till balen

Det var jättekul att åka i den fina bilen till balen. Men jag var så nervös! För det är ju så mycket folk som står och tittar på när man kliver ur och går in på balen. Det var så kul att komma till balen och se alla uppklädda och fina. Det var trevligt på middagen och dansen och nattklubben senare, men jag hade trott att det skulle ha blivit roligare. Det var väl lite vad man gjorde det till själv också. Jag hade extremt svårt att dansa på nattklubben i den långa balklänningen. Så då skulle man hålla upp klänningen med en hand, samtidigt som man skulle hålla i sjalen och väskan och hej och hå!  Många har beskrivit det som den roligaste kvällen någonsin, det var det väl inte. Men det var ändå en rolig upplevelse och ett fint minne.Studenten 2009

Nu äntligen ska jag berätta hur studenten och balen var, för den som är intresserad :)

På studentdagen ringde väl väckarklockan ungefär 05.00 på morgonen.  Så då gick jag upp och gjorde mig i ordning. Jag var trött för det blev inte många timmars sömn natten innan. Satt uppe till halv ett och gjorde fransk manikyr... :P Nåväl, cirka halv åttta var jag i stan hos min klasskompis Josephine där vi hade champagnefrukosten. Där åt vi lite, pratade och skrev hälsningar i varandras studentmössor. Lite innan nio bar det av till skolan för fotografering. Det regnade ute då, men min moster var så snäll och ställde upp med att köra ett par vändor till skolan. Så slapp vi komma blöta till skolan och fotograferingen. Tack igen! :)Efter fotograferingen var det mingel i cafeterian. Då träffade man vänner från andra klasser och sådär. Klockan elva var det dags för lunch i matsalen. "Sista måltiden", som den kallas. Där satt vi klassvis och under middagen var det några klasser som gick fram och tackade lärare med flera. Våran klass gick fram och tackade våra klassföreståndare och överlämnade presenter till dem. Vi hade köpt varsitt halsband till dem och jag hade gjort tackkort till dem.

Sedan träffades klasserna i hemklassrummen med sina klassföreståndare och betygen delades ut. Efter det var det dags för avslutningen i aulan. Våran klass var en av de två som var tvugna att sitta på läktaren, eftersom vi inte fick plats där nere allihopa. Det kändes lite tråkigt, men det gick bra. Rektorerna höll tal, esteterna sjöng och stependier delades ut. En elev utses i varje klass och får ett särskilt stipendium.  Den eleven har genomfört sina studier på ett sätt som vill uppmärksammas. Vi var alla nyfikna på vem som skulle få det i vår klass. Och det var JAG som fick det!! Jag blev så otroligt glad! Så jag fick skynda mig ner från läktaren och upp på scenen och ta emot stependiet. Det var en sådan känsla att stå där på scenen och titta upp på mina klasskamrater som hurrade och alla andra. Ja, det var riktigt häftigt! Jag var så glad, så glad! :) Det var ett stipendium på 600 kronor.
     När jag väl satt på min plats igen på läktaren var det inte så långt kvar innan vi skulle springa ut och man började bli riktigt nervös. Till sist sjöng vi studentsången och sedan fick vi ta på oss mössorna, för nu hade vi tagit vår studentexamen och var studenter på riktigt! Vår klass skulle springa ut näst sist, så vi fick vänta lite. Vi gick in i ett klassrum och vinkade till våra anhöriga från fönstren. Vi stod sedan i trapphuset och bara väntade på att få springa ut. Till slut var det äntligen våran tur. Dörrarna öppnades och vi sprang ut i regnet. Vi tjoade och skrek lite först, sedan sjöng vi studentsången och sedan skyndade vi oss fram till våra anhöriga. Min föräldrar, släktingar, grannar och vänner var där. Jag fick blommor, söta godsedjur mm runt halsen. Det var mycket gratulerande och kramande. Det var så trevligt så!
Min fina studentskylt som mamma gjort

Det blev inte så lång stund där på skolgården. Snart var alla klasskamrater på vagnen och det var dags att åka runt lite i centrum och fira studenten! Det var tur vi hade tak på flaket, för det regnade hela dagen. Men vi höll humöret uppe! 
    Ja, när vi hade åkt runt någon timme åkte var och en hem till sig ett tag. Så jag åkte hem och träffade gästerna, åt och fikade. Det var väldigt roligt! Tack alla igen för de fina presenterna! Det var synd att man inte fick mer tid hemma, men man ville ju ut och åka på flaket igen också. Jag var nog hemma nästan två timmar. Resten av kvällen åkte vi runt i staden och åkte hem till några i klassen och åt lite och sådär. Det var så roligt!


En blöt student

Sent på kvällen drog i princip alla studenter till statt och så även våran klass. Så jag var där på nattklubben och dansade hela natten lång! Eller ja, tills det stängde och då var jag så trött så det var skönt att åka hem och sova.

Det kändes lite konstigt när dagen var slut, men man hade ju balen att se fram emot, så jag hade ingen ångest.

Arbetslös

Nu är studenten och balen över, det gick så fort! Jag skriver om helgens händelser och visar bilder en annan dag, idag orkar jag inte. Jag har varit jättetrött de här senaste dagarna! Jag har blivit förkyld också, vilket antagligen beror på att jag var ute och blev blöt och kall på studentdagen. Det regnade ju rätt ordentligt på oss.

Idag har jag inte orkat gjort någonting! Jag har bara suttit framför TV:n och datorn hela dagen känns det som. Hoppas jag har lite mer ork imorgon. Sjuk och arbetslös, det känns ju verkligen som en bra start på "det fria" livet...

Imorgon blir jag student!

Det är helt otroligt! Imorgon tar jag studenten! Man kan liksom inte ta in det, det är så stort! Det är ju den här dagen man har längtat efter och planerat så länge. Och den är imorgon! :-D Det ska bli så roligt!

Klassen träffades idag och dekorerade vagnen med lakan, björkris och allt som hör till. Det blev så fint, och det kommer bli så härligt! Vi har fixat tak, vilket känns jättebra eftersom det tyvärr inte kommer att vara så fint väder. Det är lite synd, men vi kommer att få en bra dag ändå! :)

Nej, nu hinner jag inte skriva mer, för jag har fortfarande en del att ordna med.

Imorgon lär jag väl inte få tid att skriva, men jag ska försöka få till ett inlägg på lördag, mitt under alla förberedelser inför balen. :)


Stora och små val

Igår var det klassfest. Vi var väl ungefär halva klassen. Många har väl mycket att stå i nu när det är mindre än en vecka kvar till den stora dagen. Senare på kvällen drog vi till Mastis. Det var en rolig kväll! :)


Idag har jag varit duktig och varit iväg och röstat. Hoppas ni också har gjort det! :-)  Jag vet inte riktigt vad jag ska göra mer idag. Jag har några kort jag behöver göra, men jag känner inte för det nu. Jag borde packa upp och göra i ordning min kamera som jag fått i studentpresent, så att den är klar att använda på fredag. Det ska jag nog göra nu.

Lite senare ska jag också prova att locka håret på diverse olika sätt. ;-) Får se om jag får till det på något sätt. Måste öva lite, för jag tror jag ska ha lockigt hår på studentdagen. Mormor sa att jag absolut inte fick platta håret, för hon tycker att det är så fult när man har det.. Hon hade tydligen sett när Charlotte Perelli hade haft det och hon hade tyckt att det såg för bedrövligt ut. Så för familjefridens skull får jag väl ha lockigt hår. Haha ;-) Ja, undrar vad det är för "nymodigheter" man själv inte kommer att gilla när man blir gammal.

Sjung om studentens lyckliga dagar...

Först måste jag be om ursäkk för att jag inte skrivit på länge... Det var plugg in i det sista och jag var sjuk ett tag mitt under all stress och sådär. Men nu är jag frisk och pluggfri och det känns väldigt bra! Jag blev pluggfri i tisdags, vilket firades med bakelse från Ejes konditori. Mums!

Snart är det student! Det är inte klokt! :-D Det har gått så fort!
    Jag har redan fått min första studentpresent (förutom familjens som jag fått lite i förskott), ett fint kort och örhängen av Diana. Tack så mycket! :-)

Mamma, jag och hennes arbetskamrat var till Karlstad igår och inhandlade lite till inför balen och studenten. Bland annat smycken och en vit långärmad tröja. Idag köpte jag ett par saker till och nu tror jag att jag har allt. Ska eventuellt köpa lite mer smink, men annars är nog allt klart. Det är så skönt!

Idag har jag provat både balklänningen och studentklänningen med respektive smycken, skor och väska, samt studentmössan. Det blev fint och det kändes jättebra. Jag längtar verkligen till på fredag!! Då smäller det! Då blir jag student på riktigt.


RSS 2.0