Nu drar jag

Tidigt imorgon bitti går tåget och förhoppningsvis är mamma och jag med på det, för nu ska vi till Halland! Det ska bli så roligt! Jag vet att vi är efterlängtade, för vi har fått sms av Christina där hon har räknat ner tiden och idag fick jag ett där det stod "om 25 timmar hämtar jag er på stationen". Detta får bli ett kort inlägg, för jag har inte packat allt än. Men jag har skrivit en lista på allt som ska med, så det går väl förhoppningsvis rätt fort.

Ha det nu så bra, så hörs vi igen efter lovet! :)


Om och om igen

Igår kväll var det synd om vår lilla kisse, som för övrigt har blivit riktigt stor. Han hoppade upp på spisen (han hade pankakorna i sikte) och brände tassen på spisplattan...igen! Han gjorde det när han var liten också. Hoppas han har lärt sig nu att han inte ska göra så. Men det var inga problem att kyla ner tassen efteråt. Han älskar ju att leka med vatten, så han och jag stod nog 30 minuter i badrummet och lekte med kallt vatten. Vi blev allt blöta både han och jag:) Så vi gjorde i alla fall vad vi kunde för att lindra smärtan. Sedan la han sig i mitt knä och sov när jag såg på film. Han har varit igång och busat som vanligt idag och klättrat i träd och härjat, så jag vet inte om det blev så farligt ändå.

Den här låten har jag haft på hjärnan hela dagen och gått runt och nynnat på. Den är ju bra i alla fall. Men varning, den har en tendens att "fastna"...

Lostprophets- Can't catch tomorrow

Dagens händelser

Wow, det här är nog rekord, jag har skrivit ett inlägg i bloggen i fyra-fem dagar i rad nu! ;-) Applåder, tack! Ja, ja, nu ska jag väl skriva det som man brukar skriva i en blogg, nämligen vad man gjort under dagen.

Jag åkte med mamma in till stan på morgonen, för jag skulle till Eve. Så vi umgicks hela förmiddagen och sedan vid ett träffade vi Sara och Cissie på ett café och fikade. Där satt vi ett bra tag, folk kom och gick innan vi kom därifrån. Vi satt där och pratade och tittade på folket på stan och hade det mysigt. Sedan när vi tyckte att vi inte ville sitta där längre, gick vi ut på stan en sväng. Jag åkte med mamma hem igen sedan. Här hemma började pappa och jag att lägga ett pussel med 1500 bitar och vi insåg att vi nog har att göra ett tag... Nu ikväll har jag pluggat lite. Jag måste ju plugga färdigt innan jag åker till Halland, för sedan finns det ju ingen tid. Så det ska jag göra en del imorgon och på onsdag har jag tänkt. Men nu kan jag sitta här vid datorn ett tag med gott samvete.

Farmors syskrin

Jag fick lust att sy förut och då fick jag fram min farmors gamla syskrin. Som den sanne släktforskare jag är tittade jag igenom allt som var där i. Jag tänkte att jag kunde använda skrinet till mina sygrejer, så jag städade och rensade ur det. Jag hittade några söta saker som jag ville ha kvar, bland annat farmors fingerborg och en liten sax. När jag väl var klar hade min lust att sy försvunnit, men kanske får jag användning av sakerna till veckan.
Duktiga flickan

Vi har gäster här ikväll och vi har precis fikat färdigt. Smörgåstårta och sedan kakor. Mums! Men detta innebär att jag missade melodifestivalen :-( För jag ville inte vara så oartig att sitta vid TV:n och fika. Men nu smet jag iväg en stund. Jag spelade in melodifestivalen, så jag ska se det senare. Det går ju bra det också. Ska bli spännande att höra låtarna. Hoppas att ni har en trevlig kväll!

På benen igen

Jag klarade mig inte undan smittan, så jag har varit sjuk sedan söndags natt. Magsjuka är verkligen inte roligt! Men nu mår jag mycket bättre och idag har jag varit uppe hela dagen. Annars har jag bara legat i sängen eller på soffan, om jag orkat flytta mig. Men jag ska vara hemma från skolan imorgon också. Jag känner att jag inte orkar gå en hel dag i skolan än. Jag var till skolan idag och hämtade lite böcker. Eller ja, lite... jag tömde hela skåpet. Så jag har lite att göra på lovet. För jag har ju sportlov nästa vecka :)  Men jag ska allt ha roligt också och inte bara plugga. Jag och mamma ska åka och hälsa på släkten i Halland. Det ska bli riktigt roligt.


Har helgen varit bra?

Svaret är ja, nej och sådär.

I fredags kom klassen hem till mig som vi bestämt. Tyvärr var det rätt många som inte kunde komma. Jag tror vi blev tretton totalt. Det var i alla fall en trevlig kväll och det var jätteroligt att de ville och kunde komma.

När familjen kom hem sent på kvällen var mamma dålig och det visade sig att hon fått magsjukan. Pappa har blivit smittad och är sjuk han också. Vi får väl se om även Henrik och jag insjuknar. Men mamma är nästan frisk nu, så det verkar vara en lätt variant.

Lördagen var en lite rörig och stressig dag. Mormor ringer och skrämmer upp mig rejält, för hon berättar att hon precis har krockat! Men varken hon eller någon annan blev skadad, som tur var. Men hon blir ändå körd till sjukhuset och måste bli hämtad där. Hennes bil går inte att köra. Så när hon är klar åker alla utom mamma till stan och hämtar henne och skjutsar hem henne. Henrik och pappa åker hem direkt men jag är kvar hos mormor och morfar resten av dagen och kvällen. Det kändes bra för oss alla, för man visste ju inte om hon skulle må något dåligt efteråt. Så vi hade det så mysigt så och mormor tyckte det kändes skönt att få lite annat att tänka på. Sedan blev jag hämtad av Henrik och pappa när de var på väg hem från hockeyn i Karlstad. Ja, det var den alla hjärtans dagen det.

Och idag har jag inte gjort mycket. Pluggat lite, titat på tv och läst.

Jag hoppas i alla fall att ni hade det en bra helg och en bra alla hjärtans dag.

Jag är ingen bloggmänniska

Nej, det blir mer och mer tydligt att jag inte har det där brinnande intresset för att blogga, som vissa andra i familjen har. ;-) Andra kan också skriva flera inlägg varje dag, medan jag är nöjd om jag fått till ett inlägg i veckan. Förlåt! Men jag vill ändå inte sluta, för det är lite roligt att ha en blogg. Vår svenskalärare berättade idag att vid vårt nästa arbetsområde så ska klassen ha en blogg där våra arbeten ska publiceras och vi ska länka till våra egna bloggar. Det blir kul. Vem vet, kanske får jag äntligen tummen ur och gör min blogg lite mer personlig?

Jag tänker inte göra någon lång utläggning om vad jag gjorde i helgen med mera, men jag vill berätta två saker mycket kort.

I torsdags blev morfar sjuk och på fredagen lät det på läkarna som att det var riktigt allvarligt. Så då var vi riktigt oroliga allihopa. Moster och Putte gav sig iväg från Halland och kom fram mitt i natten. Men som tur var hittade inte läkarna något konstigt, så nu är morfar hemma igen och mår efter omständigheterna bra.

I lördags kväll var jag och Sara hos Matilda och åt och tittade på melodifestivalen. Det var väldigt mysigt.

Jag kan säga att det troligtvis inte blir något inlägg imorgon, för jag kommer att ha fullt upp. Jag har nämligen bjudit hit klassen på fika på fredag eftermiddag, så jag har lite att pyssla med. Jag ska baka och städa och greja. För att på fredag har jag kanske en timme på mig här hemma innan de kommer, så jag ska förbereda så mycket som möjligt dagen innan. Det ska i alla fall bli jättekul!


Helt slut

Förlåt att jag inte har skrivit här på ett tag. Jag hade tänkt att skriva igår, men skolarbetet tog mycket längre tid än vad jag hade trott. Det var en CV som vi skriver i svenskan som skulle lämnas in. Det var ett stycke som skulle göras om och jag tyckte inte att jag fick till det så bra,så det tog lite tid. Men jag blev klar till slut. Sedan jobbade jag lite med filosofin också. Hade min presentation om filosofen Sokrates idag och det gick rättså bra. Jag hoppas att det var någon som förstod något, det gjorde knappt jag ;-)

Nu sitter jag här i skolan och väntar på att Nathalie ska sluta sin lektion. Sedan ska vi nämligen gå och simma. Själv slutade jag för några timmar sedan, 10.50 för att vara exakt. Jag kom nyss tillbaka, för jag har haft en körlektion med bilskolan. Och jag är helt slut! Det är så mycket att tänka på och ha kontroll över. Och så fort någonting inte går riktigt som det ska blir jag spänd och stressad och då gör jag ännu mer fel och blir ännu mer stressad.... Så sista stunden kändes det jobbigt och jag vile bara att lektionen skulle ta slut. Men första halvan av lektionen gick jättebra. Jag har två lektioner nästa vecka, så jag hoppas att det går bättre då.


RSS 2.0