Gårdagen

Det var en mycket lyckad dag igår. Jag och A & A-S umgicks nästan hela dagen :) På förmiddagen var vi till en second hand butik som ligger nära skolan. Där köpte jag julgardin, adventsljusstake och julduk för sammanlagt 55 kronor. :P Sedan åkte vi till Dollarstore och efter det åkte vi in till Kupolen en sväng. Där fick jag tag på en adventsstjärna på fot, (som det var extrapris på) och jag fixade även den första julklappen! Så jag är jättenöjd! Så nu kan jag julpynta mitt rum och få lite julmyskänsla :) För jag fick aldrig upp några julgardiner i torsdags, eftersom det visade sig att jag fått med mig fel gardiner :( Men nu har jag en ny gardinkappa att sätta upp. Jag hoppas att det blir bra.

Igår kväll var vi på bio tillsammans också. Vi såg 2012. Den var bra, men jag hade nog trott att den skulle vara lite bättre. Men jag är nöjd ändå.

Idag ska jag handla mat och städa rummet. Vi får se vad jag hittar på mer. Det får ni också sedan, för det är EFIT idag,så det är tänkt att jag ska ta ett kort i timmen idag. Men det återstår att se hur det blir med den saken...


Elisabeth dagen

Idag har jag och mamma namnsdag:) Jag fick en present igår från mamma och resten av familjen, en julskiva och godis. Och idag fick jag ett kort från mormor och morfar. Så jag är inte bortglömd inte :) Jag blev så glad! Jag tror jag får bli bättre på att skriva brev så att jag får post lite oftare :P

Nu till helgen skulle Nathalie eventuellt kommit och hälsat på, men det vart inte så. Vi skjuter lite på det så kommer hon förhoppningsvis efter jul istället :)

Så nu får vi se vad det blir i helgen. Mina grannar frågade om jag vill följa med dem på bio, så det kanske jag gör på lördag kväll. På lördag åker jag nog in till centrum och försöker handla några julklappar. Tiden går ju så fort! Om en månad har jag jullov! :D Det är ju bra också om jag fixar några julklappar nu, så att det blir lite mindre att släpa på på tåget sedan.

Om jag inte stör mina sovande granar alltför mycket ska jag tjuvstarta med julpyntet lite och sätta upp julgardiner nu. Men ljusstake/julstjärna kommer inte fram än. Någon måtta får det vara! :P

Det blir aldrig som man tänkt sig

Ja idag skulle ju bli en pluggdag... Ja, om man nu kan kalla bildväv, broderi mm för plugg, men det är ju mitt skolarbete, så jag gör det för enklighetens skull :P Men det blev nästan inte något pluggande för mig idag.

Det hann ju bli nästan lunch innan jag kom upp idag haha :P Sedan behövde jag få ordning på min ekonomi. Försöker föra kassabok och om man inte är noggrann och för in allt direkt kan det bli lite krångligt. Nu hade jag tre veckors kvitton att föra in, så det tog lite tid, men nu har jag koll på allt.

Sedan hade jag lovat Madde att hjälpa till och skriva protokollet från kursrådet vi hade i tisdags. Hon fick hoppa in som ersättare för sekreteraren och det är ju inte så lätt, så jag erbjöd mig att hjälpa henne. Jag vart justerare också, så det passade ju bra. Det tog drygt tre timmar för oss att få ihop det där protokollet! Men då vart det välformulerat och snyggt upplagt också. Vi blev nöjda och hoppas att rektorn blir det också.

Vi var på mitt rum och då kände jag att jag behövde städa innan hon kom, så det tog också sin lilla tid.

Ja, så jag har fortfarande en hel del att göra när skolveckan börjar. Men det går, jag har varit med om värre! :P

Idag har jag så klart också ringt och pratat med pappa och gratulerat honom på fars dag :) Han fick klara sig utan sin dotter idag ;)

Tänkte visa några av mina tack kort från studenten som äntligen blev klara och ivägskickade på höstlovet :P

23 stycken vart det till slut. Tack igen alla ni som uppvaktade mig på studenten! Ni gjorde dagen till ett lyckligt minne! :D


Lördag (...fast egentligen söndag morgon :P)

Idag tog jag lång sovmorgon. Det var så skönt! Jag åt frukost lite efter elva och drygt en timme senare åkte jag in till centrum och var på Kupolen hela dagen. Jag gjorde två fynd. Nya gardiner till rummet som det var rea på och totalt gick på 158 kr. Jag fick också äntligen tag på nya vinterskor. Jag hade tur, hittade dem precis när affärerna stängde. Så nu slipper jag frysa och vara blöt om fötterna i vinter hoppas jag. Jag handlade också mat inför helgen, så det är fixat.

När jag kom tillbaka hit gick jag ner till sysalen och arbetade med bildväven. Den ska redovisas på fredag, så jag hoppas jag hinner klart.

Nu i kväll och natt har jag tittat på tv program, lyssnat på musik och broderat.

Imorgon blir det att jobba på med diverse skolarbeten och jag och Madde ska skriva protokoll från kursrådet som var i tisdags. Så det är väl bäst att lägga sig och sova så att man orkar med.Här kommer ett par bilder på mitt, Carros och Karins arbete:


Ja, så här långt har vi då kommit med våran väv....


Dessa 440 trådar ska bli juldukar och kökshanddukar.

2009-11-05

Idag har det snöat hela dagen här. Så nu är det verkligen vinter!

Det har varit en innehålllsrik och rolig dag idag :) På förmiddagen arbetade jag och Carro på med vår varp till juldukarna och kökshandukarna, så imorgon ska vi börja dra på väven. Så nästa vecka kan vi börja väva på dem :D Så de lär ju bli klara till jul om allt flyter på som det ska. Det känns bra.

Efter lunchen, (som bestod av mammas pannkakor, det är ju torsdag :P) hade vi Skapande för första gången. Det är alltså som elevens val och jag har valt foto. Vi ska arbeta med analog kamera och lära oss att framkalla och sådär. Men vi hade inte fått information om att vi tydligen skulle ha kameror själva:( Men som tur var hade skolan tre kameror att låna ut. Redan idag fick vi i uppgift att använda fotopapper och framkalla i mörkerrum med vätskor och sådär. Jag har aldrig gjort det förut, så det var kul. Det är häftigt att se bilden träda fram på papperet. Man var lite nervös att råka blanda kemikalierna och förstöra allt, men det gick bra.

Efter skolan gick jag och Rebecca till två second hand affärer som ligger i närheten av skolan. Jag köpte två halsdukar som jag ska ha till ett återbruksprojekt i skolan och sy vantar av. Det var riktigt busväder ute. Det snöade mycket och blåste jättekallt. Så det var skönt att komma tillbaka igen och komma in i värmen. Men så ska det vara på vintern. :)


RSS 2.0