Ensam hemma

Det händer inte så ofta, men nu är jag ensam hemma en liten stund. Men mamma kommer snart hem från stan. När hon kommer hem ska vi äta mat som hon har köpt med sig hem och mysa framför TV:n. Det är i alla fall vad jag har tänkt mig.

Nu har jag i alla fall fått tag på en balklänning. Vi köpte den i Karlstad igår, efter mycket tvekande och funderande. Ni som känner mig vet vilken beslutsångest jag har :P. Jag är inte riktigt nöjd, men vi kunde inte åka land och rike runt för att titta på balklänning, så jag fick välja på de vi hittade där. Men jag är så förvånad att jag inte har hittat någon mörkblå klänning! Men, men, man kan inte få allt här i livet. Det blev istället en grön-blå klänning. Enligt två expediter "passar den utmärkt till mina ögon", så det blir nog bra. Nu är det bara väska, skor, smink, smycken, dekorationer till håret och idé till håruppsättnig som fattas. :P

Imorgon blir det en kort skoldag för mig. Vi som ville kunde ha morgondagens första lektion sist idag istället, så det valde jag. Vi såg på film. Så imorgon börjar jag 9.45 och slutar 10. 50. Och det bästa av allt: jag har skjuts både in till stan och hem direkt! :)

God morgon

Har precis kommit till skolan och tänkte fördriva tiden med att skriva lite här.

Det var en lite rörig och stressig morgon. Vi tror att Laktrits inte mår helt bra efter kastreringen, för han blöder. Vi vet inte om det är på grund av det, men vi ville kolla med en veterinär vad som kan göras åt det. Så mamma ringde till veterinären i Kristinehamn, men fick ingen tid som passade. Vi ska på begravning kl 13.00 så det gick bara på förmiddagen. Veterinären sa att det måste kollas upp, för det kunde bli stopp i urinröret. :S Vi ringde till Karlskoga i stället, och som tur var fick vi en tid. Så pappa och Henrik åker dit med honom. Jag hoppas att det går bra!

Nu på morgonen är det klassråd och sedan skulle alla treor på ett möte i aulan. Efter det börjar lektionen, som jag bara kan vara med på drygt halva. Jag ska hinna äta och göra mig i ordning innan begravningen. Det är en gammal bekant som gått bort. Så idag ska vi ta farväl av henne. Så eftermiddagen blir sorglig.

Ikväll ska vi träffas i Ölme och fira Putte och Christina som fyllt år. Så det blir en trevlig kväll. Det är mycket på gång i dag.

Det var så kul att titta på balklänningar igår! Jag provade en så superfin klänning! Men den passade inte riktigt, men den fanns eventuellt i rätt storlek. Men jag kommer nog inte att köpa den ändå, för den kändes får flott och präktig eller vad man ska säga. För den var stor och vid nedtill,så klänningen tog upp nästan hela provhytten! Men den var så fin med mörkblått tyg och strassstenar vid bysten och på sidan nedtill.Åh, så fin den var! Men jag hittade en annan blå klänning, som jag funderar lite på. Men jag vill titta runt på andra ställen först innan jag bestämmer mig. Men någon ska jag väl hitta hoppas jag.

Lyckad dag

Det här har varit en väldigt rolig dag, även om det var en helt vanlig onsdag. På första lektionen fick jag reda på av Nathalie att hon precis tagit körkort. Grattis igen Natta! Så vid lunch, när vi slutat (sista lektionen var öppen lektion), åkte Nathalie, Carro och jag till Mc Donald's och åt. Det var en så konstig känsla att bara vara vi tre i bilen och ingen "vuxen" som körde. Sedan var Nathalie så snäll och erbjöd sig att skjutsa hem mig, så då åkte vi alla tre hem till mig en liten stund. Så det var verkligen kul.

När de åkt sov jag och Lakrits en stund. Sedan har jag gjort läxan i filosofi och bokat en till körlektion på bilskolan. Nu har jag tre stycken inbokade. Jag hoppas att jag blir lite mer taggad nu när kompisarna övningskör och tar körkort.

Jag har också sökt på nätet efter butiker där man kan köpa balklänningar och ringt runt till 4-5 stycken. Jag har ju inte tittat någonting än, så jag börjar få lite panik. Men i morgon ska jag och mamma till Karlstad och titta. Vi får se om jag hittar någon jag gillar. Har ni tips om butiker så säg gärna till!
     Treorna samlar in pengar till balen, bland annat genom att sälja fikabröd på stan. Till helgen är det min klass tur att sälja, så i morgon kväll ska jag baka har jag tänkt. Ska göra mammas goda småkakor med dumlekola i.

Nu snart ska jag börja med uppgiften i Utvecklingen. Vi ska skriva om ett funktionshinder och jag har valt Asbergers syndrom. Vet ju en del om det redan, men tar tillfället i akt att lära mig mer.  Sedan i kväll ska jag träna och kanske titta på film.


Helg igen

Oj, redan helg igen! Och jag har visst inte skrivit något på hela veckan! Någon som är förvånad? Inte jag i alla fall. :P

Den här veckan har gått både fort och segt. Det har varit mycket väntan i skolan den här veckan för jag har haft flera inställda lektioner, vilket gjort att jag har haft många håltimmar. Men då har jag också haft gott om tid att släktforska. Jag har nästan inga läxor eller uppgifter i de andra ämnena nu, så jag passar på att arbeta på med projektarbetet. Känns bra att få lite gjort.

I helgen kan jag bara ta det lugnt. Det är så skönt när man inte har en massa skolarbete att göra!  I förmiddags var jag och mamma i stan och gick på loppis. Hittade inget jag ville ha, men mamma gjorde några fynd. I kväll ska jag bara slöa framför tv:n. Kanske tittar på någon film. I morgon har jag inget inplanerat, vi får se vad som händer.


Musik

Nu kommer gästerna snart. Det ska bli kul. Hoppas ni alla får en trevlig kväll ni också.

Sitter här framför datorn och lyssnar på musik medan jag väntar.

Här är min nya favoritlåt just nu.
 

2009-01-08


"Kompisdagen" blev väldigt rolig. Dock blev det mycket prat om allvarliga saker i det första gänget , men det är också viktigt att göra. Men vi hade så klart roligt också. På  kvällen hos Caroline var det allt annat än allvarligt kan jag säga :P Det var skoj och skratt mest hela tiden. :)

 Idag började jag min sista termin på gymnasiet. Det känns lite konstigt. Men det känns inte direkt tråkigt att börja igen heller, så det är skönt. Det är kul att träffa alla igen. Jag fick en mjukstart. Började 8.20 och slutade 10.50. Slapp en håltimme och den sista lektionen, eftersom den var inställd. Läraren ville också flytta den sista lektionen, så jag kommer antagligen att få sluta så här tidigt varje vecka. Idag hade jag sådan tur att pappa var i stan och skulle precis åka hem när jag ringde, så jag hade skjuts hem också. Det var så skönt att komma hem tidigt.

Igår fyllde min bror år och vi var till mormor och morfar och firade honom. Det var för morfars skull vi åkte till dem istället, så att det inte skulle bli så jobbigt för honom. Men i morgon kväll kommer de och några till hit på födelsedagskalas. Det blir kul.

Nu ska jag snart se färdigt på Titanic, men först ska jag äta smörgåstårta (mamma har arbetskamraterna här).  Mums!

Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo...

I går var jag och Eve till Karlstad och shoppade. Eller ja, det blev inget shoppande för mig, men det var kul att träffas igen. Hon har ju varit bortrest. Jag ska redan träffa henne i morgon igen, då jag har bjudit hit några vänner. Jag ska umgås med vänner hela dagen, för på kvällen är jag bjuden till Caroline. Så det blir en rolig dag.

Nu på förmiddagen har jag sorterat tvätt och strukit kläder. Senare har jag tänkt att sy och jag har även en del att fixa inför morgondagen. Vi får se om jag även går ut på en promenad i det fina vädret. Ska ut i skogen till björnarna och vargarna. Hoppas att de är räddare för mig än vad jag är för dem :) Men björnen har väl gått i ide antar jag.

2009-01-02

Ja, då var det år 2009 då. Nyårsaftonen var trevlig. Det kändes som vi åt hela tiden. Vi åt en supergod trerätters middag, med lax som huvudrätt.  Sedan choklad, julgodis, frukt och dricka och det hela avslutades med kaffe och tårtor. Så dagen gick åt till att förbereda kvällen och all mat.

I går (nyårsdagen) övningskörde jag med pappa för första gången. Han var väldigt lugn, även när jag blev lite stressad, så det gick väldigt bra. På kvällen hade vi bjudit våra grannar M & P hit. Vi spelade ett frågespel och det var väldigt roligt! När jag vill spela spel brukar det inte vara någon i familjen som vill spela med mig, så det var kul. 

I morgon  kommer min faster och hennes man hit och de ska sova över. Jag ska därför ägna några timmar nu åt att scanna in några gamla brev, som jag lånat av henne. Det är brev som min pappas morfar skrev till sin fästmö (Anders och Alma) under de år han var i Amerika. Vi får se, jag kanske kan använda något brev i släktforskningen. Jag vill i alla fall att amerikabreven ska bevaras.
 

RSS 2.0