Håltimme

Nu sitter jag här på skolan och väntar igen... Jag har håltimme nu. Jag ska snart göra något vettigare än att sitta här. Jag ska försöka plugga lite. Det är så skönt för jag har precis fått reda på att min sista lektion är inställd! Så jag slipper dagens andra håltimme och slutar 12.40 istället för 16.00. Mamma kommer och hämtar mig 14.00 och sedan åker vi hem (jag kör förhoppningsvis). Lite senare ska mamma, jag och min bror till Bäckhammar där vi ska vaccinera oss mot TBE. Man kan ju få smittan via fästingbett och det har upptäckts fall i Värmland. Minst en person har blivit smittad söder om stan, vid Vänern och alltså i området där vi bor.  Det är lite läskigt, så det känns bra att vaccinera sig.


God morgon!

Nu sitter jag här på skolan och väntar på att första lektionen ska börja. Men jag behöver bara vänta i några minuter. Jag kom precis hit och det var JAG som körde. Till Järsberg i alla fall. Det gick väldigt bra :)

Helgen blev väldigt lyckad tycker jag. Det var roligt på Varvet och släktträffen blev riktigt lyckad. Jag träffade många trevliga människor. Det är kul att få lite mer koll på släkten. Och jag har fått i uppdrag att hjälpa till med att rita upp ett släktträd, så att man har lite koll på vilka vi är. Jag pratade en hel del med kusinerna, det var ett tag sedan vi sågs, så det var riktigt roligt!

Igår pluggade jag nästan hela dagen. Jag blev klar med en uppgift och arbetade på bra med projektarbetet.

Nu börjar jag snart, så det är bäst att jag går...

Oj då!

Jag har visst inte skrivit på ett tag! Förlåt mig! Men ni lär ju vara vana vid det här laget...  Jag har precis skaffat facebook, så det lockar mer att gå in där...

Det är också väldigt mycket i skolan nu. Jag har sex lite större uppgifter att göra inomm de närmsta veckorna. Sedan borde jag läsa körkortsteori. Det är en del att fixa inför studenten också... Jag börjar bli nervös över att jag inte hittar någon vit klänning att ha på studentdagen! Men det gör jag nog snart, jag får ta en shoppingrunda till...

I helgen ska det bli en del plugg och övningskörning, men mycket roligt också. Jag ska på studentfest ikväll på Varvet i stan. Ska bli kul! Och på lördag ska vi på en stor släktträff i Motala. Det kommer en massa folk jag aldrig träffat förut. Det ska bli spännande och jag tror det kommer att bli riktigt trevligt. Men jag hoppas att de inte kommer fråga alltför mycket om min släktforskning... Jag tror jag ska kolla upp lite om de som kommer, kan ju vara bra att ha ett hum om hur vi är släkt. Jag har nämligen inte så stor koll på de som tillhör de "nu levande" generationerna.

Jag hoppas att ni får en bra helg!
Lördag

Det var en lyckad födelsedag, med god glasstårta, fina presenter och mycket trevligt sällskap! Jag fick så många gratulationer, både via sms, telefonsamtal, blogg och facebook! Tack allihopa! :)

Jag blev klar med utvecklingen igår. Det är skönt att bli av med något, av det man har att göra. Idag blev det inget pluggat, så jag vet ju vad som väntar mig imorgon om jag säger så...

Jag ska snart börja göra mig i ordning. Det blir guldfest här hemma, för att fira Färjestads seger lite i efterskott. Pappa har bjudit hit sina "hockeypolare" med fruar. Så kvällen börjar här hemma med att äta lite smörgåstårta med mera. Sedan åker jag in till staden för att träffa S och C och vi ska ut och roa oss på Statt. Det ska bli så roligt, längtar så!

Hoppas ni också får en bra kväll!

Min dag idag

Nu har jag ett år kvar som tonåring, idag fyller jag nämligen 19 år. Flaggan är hissad och jag har blivit firad av min familj nu på förmiddagen med presenter och tårta. Jag fick en yogamatta, ett smyckeskrin och ett lila prydnadshjärta. Det var fina presenter alltihop. Lakrits var så klart med och lekte med papper, snören, kartonger och påsar. Han var så söt så.


I onsdags kväll var Nathalie och Caroline här och firade mig. Det var roligt :). Ikväll kommer mormor och morfar, moster och andra bekanta. Så det blir en trevlig födelsedag. :) På lördag kväll ska jag och ett par kompisar ut. Så det blir mycket firande :)

Trots att det är min födelsedag och allt, ska jag sätta mig och plugga ett tag nu. Skulle vara så skönt om jag blev klar med uppgiften i utvecklingen.


Tacksamhet

Ibland får man en påminnelse om att man ska vara tacksam för hur bra man faktiskt har det. De problem man själv kan tycka att man har i livet känns väldigt små när man tänker på hur jobbigt många andra har det.  Jag hade fått ett lååångt mail från en kompis som har det riktigt svårt. Jag skrev ett lååångt svar tillbaka, men man har inte mycket råd att ge. Man känner sig så otillräcklig. Man vill hjälpa men vet inte hur och om det ens är möjligt.

De senaste åren är det så många i min omgivning som har mått dåligt. Man blir så frustrerad! Man har svårt att se någon mening med allt elände. 

Världshälsodagen

Enligt Nationalencyklopedin är det Världshälsodagen idag. Vad jag märkt är det inget som har uppmärksammat direkt och inget jag har "firat". Snarare tvärtom. Så här onyttig har jag nog inte varit på länge. Till lunch åt jag pankakor och sylt, jag har ätit Wienerbröd, kakor, godis och chips. Men jag har faktiskt ätit frukt och grönsaker också. Men som sagt, inte min mest hälsosammaste dag precis ;-) 

Däremot har jag varit hälsosam på det viset att jag inte har pluggat något i eftermiddag, utan jag har bara tagit det lugnt. Det har varit så skönt så. Jag har läst, suttit vid datorn och börjat på ett kort som jag har lovat att göra. Jag ska göra klart det imorgon.

På väg hem från skolan idag så övningskörde jag. Mamma trotsade sin rädsla och vågade åka med mig ;-) Det gick bra, men hade lite problem med att få i rätt växel. Jag är ju så van bilen på körskolan nu. Det var en väldig skillnad på allting i de bägge bilarna, tyckte jag. Men om jag nu är duktig och kommer igång att köra mer hemma (har ni hört mig säga detta förut?), så lär jag mig väl vår bil också. Jag har faktiskt läst lite teori idag också. Jag har inte riktigt den rätta motivationen till att ge 100% och kämpa för körkortet. Men jag är nära...Jag vet inte....  Jag går liksom och väntar på att jag verkligen ska bestämma mig och säga NU! NU GER JAG JÄRNET!! Kanske ni kan hjälpa mig på traven och ge mig lite peppande komentarer?:)

Roligheter

Ikväll är jag själv hemma. Det är så skönt att vara det ibland! Jag har mest suttit här framför datorn. Vi får se vad jag hittar på sedan. Det har varit en bra dag idag. Min körlektion gick bra, lärde mig att starta i backe. I skolan gick det också bra. På morgonen hade vi klassråd och vi har börjat med att vi ska fika på klassråden. Så mycket till möte blir det kanske inte, men det är roligt. :-) På eftermiddagen blev det mer fika... Efter skolan träffades nämligen jag, Nathalie och Eve och fikade. Det var mysigt.

Jag kikade in på Veronikas blogg där jag hittade något roligt. Håll till godo!
Jag vill dock förtydliga att detta kanske inte är något jag skulle säga i verkligheten! ;-)1. Ta fram din mobil
2. Gå till inkorgen
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1-Första meningen i första sms:et
5. Fråga 2-Första meningen i andra sms:et...osv

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Joo, det ska hon ha...

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Hej!

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Haha ja, den gick bra.

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga till din fiende?
Jag kommer inte till vattengymnastiken idag.

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Nä verkligen inte.

6. Vilka ord skulle du säga till Gud om du träffade honom?
De blev ingen film.

7. Vad vill du höra mest av allt?
Ojoj sicken festprissa du blivit.

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
Hoppas det är en träff.

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
Va kul.

Gör gärna detta ni också!

Jag kunde inte låta bli, jag gjorde med utkorgen också :-)1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?

Hörde att ni flyttat in i nya lägenheten.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Hej!Var är du?

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Okej.

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga till din fiende?
Det var längesedan jag pratade med dig...

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Åh, vad gulligt!

6. Vilka ord skulle du säga till Gud om du träffade honom?
Okej, då vet jag.

7. Vad vill du höra mest av allt?
Förlåt, såg meddelandet nu.

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
Haha, nej vad kul!

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
Nej men fy!


 


RSS 2.0