Smått och gott

Nu får jag uppdatera bloggen lite! Jag har inte skrivit på ett par veckor. Vad har jag gjort då? En torsdag för ett par veckor sedan var några kompisar här och åt mat, fikade och vi spelade spel. Det var kul att ses igen, men tråkigt att alla inte kunde komma. Jag hoppas vi träffas igen innan sommaren är slut. En helg var det också ett gäng tjejer hit och sov över i Lillstugan. (ett gammalt litet hus på vår gård) Det är en liten tradition vi har att de kommer hit och vi sover alla fem i Lillstugan. Jag, mamma och mormor var till IKEA för drygt en vecka sedan och gick även på stan i Karlstad. Nu i helgen var jag i Hult sommarhem, då dess 50-årsdag firades. Där träffade bland annat mina fastrar och en kusin. Jag träffade även M där och fick säga hej då ordentligt eftersom hon på måndagen skulle resa till Malta och inte komma hem förrän skolan börjat. I söndags var vi och hälsade på min faster med familj i deras sommarstuga. Tyvärr blev det inget bad som vi först trott när det var så varmt, för när vi ätit klart började det ösregna och åska. Den gångna veckan har jag badat minst en gång per dag och det är runt 24-26 grader i vattnet. Härligt! De senaste dagarna har jag städat och sorterat i några skåp och i skafferiet. Så nu är det ordning och reda och alla gamla kryddor och baktillbehör är slängda! Det är riktigt roligt. Jag kan komma hem till dig och rensa också om du vill! ;-)

Idag var jag men mamma in till stan. medan hon handlade mat fick jag och tittade i klädaffärer. Jag kom in i två affärer där det var halva reapriset på reavarorna! Så jag gjorde några fynd. Jag köpte ett par capribyxor, kofta, underkläder för totalt 149.50 kr. Så jag var nöjd när jag åkte hem. På eftermiddagen badade mamma och jag och på kvällen var jag, mamma och pappa på ett tältmöte i Hult sommarhem.


~Utmaning~

 Nu när jag har varit med i flera utmaningar har jag blivit inspirerad till att göra en egen utmaning. :-) 
Min utmaning går till på följande vis...  Här nedan skriver jag två listor. En är på dekorationer mm som jag kan tycka är lite svårt att använda eller ha med på kort eller layoter. Den andra är en lista på sådant jag tycker är fint att ha med och använda sig av på layoter eller kort. Gör en layout eller ett kort där du har med minst fyra saker från listorna,varav minst en ska vara  från "svårt att ha med/göra" listan. Ladda upp ditt bidrag i din blogg och lägg en kommentar i min blogg där du länkar till ditt bidrag. Skriv vad du använt från listorna. Du kan också maila mig ditt bidrag på karin__90@hotmail.com (obs! två understreck). Senast 12 augusti, 24.00 ska ditt bidrag vara uppladdat / skickat. En vinnare kommer sedan att lottas fram och den kommer att vinna ett litet pris. Så, det var instruktionerna, jag hoppas att någon vill anta utmaningen. Scrappa lugnt!

Svårt att  ha med/göra lista

* knappar
*cardstock med vågiga kanter
*overlays
*floss
*kort utan motivstämel
*lite större tags
*akrylfärg (inte stämpla med)
*pilar
*större cirklar

Fint att ha med och som jag gillar

* ritad söm
*chipboards
*rub ons
*dekorationer i metall
*band
*labelholders
*chalkade kanter
*runda hörn
Party party

Ja, och det är bloggpartajandet som fortsätter. Jag har fått till ett bidrag till. Jag började med det på scrapträffen i lördags och gjorde klart det igår kväll. Den här gången fastnade jag för utmaningen på Chalins pysselblogg . Man skulle göra ett kort erter den här skissen:
Mitt kort blev så här:Idag har varit en slö dag och jag har inte direkt fått någonting gjort. Jag har suttit länge vid datorn, suttit ute i skuggan och läst och ikväll blir det väl att titta på TV eller se på någon film.

Badkruka?Jag!?

Hur tokiga är mamma och jag på en skala? Det har varit molnigt och regnigt och inte något varmt alls idag, men ändå åkte vi iväg halv tio på kvällen för att ta ett kvällsdopp! Det var faktiskt inte så kallt som jag trodde att det skulle vara. 18 grader visade mammas termometer och på land var det runt 14 grader, så det var varamare i vattnet. Det var riktigt härligt! Jag har inte badat många gånger alls i sommar och det är inte riktigt likt mig. Jag har blivit kallad badkruka här hemma flera gånger de senaste dagarna, men inte kallar jag det att vara badkruka att åka och bada så sent en dag med sådant väder. Tokig kanske jag är, men ingen badkruka!

Igår kväll kom jag in på en blogg som under sommaren har Bloggparty. Det fanns en lista på flera stycken andra bloggar som också var med i bloggpartyt som jag kikade runt på. På varje blogg jag var inne på hade personen en utmaning/tävling som höll på under juli månad. Man skulle göra ett kort, en LO eller något annat enligt reglerna för utmaningen och sedan var man med i en lottdragning eller omröstning om att vinna ett pris. Jag hittade tre utmaningar jag ska försöka vara med i. Jag gjorde ett bidrag idag. Man fick se en annons och man skulle inspireras av den och sedan skapa något. Jag gjorde ett kort. Titta Här  om ni är intresserade av bloggpartyt och utmaningen jag är med i. Så här ser kortet ut jag gjorde idag: (det är vit cardstock i botten, syns lite dåligt)

Jag inspirerades av färgerna, blommorna, gräset och den stora gula cirkeln med text på. Jag ville att kortet, liksom annonsen , skulle föreställa en blomsteräng och frambringa en härlig känsla av sommar.

Imorgon ska jag och mamma till Karlstad på scrapträff. Vi får se om jag får något gjort. Jag började med en LO om Sessan tidigare i veckan som jag hoppas jag blir klar med i alla fall. Sedan kanske jag hinner börja med något mer bidrag till Bloggpartyt. :-) Var med i tävlingarna ni också!

Amerikafarare

Nu har mamma semester och vi tog itu med ett projekt vi planerat att göra. Vi städade i ett rum som används till förråd. Det är roligt och skönt att rensa ur lite och göra sig av med sådant man inte behöver. Vi fick ihop flera kassar med saker som går till loppis och sedan några sopsäckar med skräp. Sedan hittade jag lite fler lådor och boxar i mitt rum att städa i och sedan rensade jag och mamma i badrumsskåpet. Så vi har varit riktigt duktiga idag tycker jag.

Igår var vi ju på "Amerikabrevet", men det blev inte så lyckat som vi tänkt oss. Det regnade ordentligt hela tiden, så det var bara att ta på sig regnkläder, jackor, och filtar. Många satt med paraplyer, vilket skymde sikten. Vi varken såg bra, hörde bra och förstod inte riktigt allt på grund av att de pratade bred dialekt. Vi var blöta och frusna. Så i pausen, efter en timma och en kvart , gav vi upp och begav oss hemåt. Men det var roligt ändå.

Jag gjorde ett arbete i vintras om den svenska Amerikaemigrationen. Det var mycket därför jag ville se det här spelet, eftersom det handlade om några emigranter. I arbetet så forskade jag lite om min pappas morfar, som emigrerade till Amerika 1906. Jag måste passa på att berätta lite kort om hans emigration. Anders arbetade som dräng på en gård i Värmland. Alma var äldsta dottern på gården och hon och Anders fattade tycke för varandra och ville gifta sig med varandra. Det gick endast Almas pappa med på om Anders tjänade ihop så mycket pengar att det skulle räcka till halva köpesumman av en gård dit Anders och Alma  kunde flytta. Anders beslutade då att åka till Amerika och tjäna ihop tillräckligt mycket pengar så att de kunde gifta sig. Alma skulle stanna på gården och vänta på honom. Anders reste så till Amerika och arbetade där, bland annat i ett lager och tjänade ihop pengar. Efter fem år kunde han slutligen resa hem igen till sin väntande Alma. De köpte gård och gifte sig. De fick så småningom tre barn och ett av dem var då min farmor.

Det var jättespännande att forska om det här och det var under det arbetet jag bestämde mig för att jag skulle ha släktforskning som projektarbete i trean. Det ska bli så roligt! Jag har fått låna några brev av min faster som Alma och Anders skrev till varandra under tiden han var i Amerika. Det är så roligt och spännande att läsa, men det känns lite dumt att sitta där och läsa deras kärleksbrev.

För ett tag sedan gjorde jag en layout med Anders Amerikakoffert som vi fick fram förra sommaren.lite händer det allt

Jag tror jag har haft sommarlov i tre veckor nu och jag tycker inte att jag gjort så mycket, men det är skönt det också. Men jag har badat, träffat släkt och vänner, sytt och städat, så jag har väl hunnit med en del ändå i alla fall. Det är långt kvar på sommarlovet och lite händer det ju i alla fall.
     Igår var vi ett gäng hos en kompis och firade henne i förskott. Vi sov över och pratade, vissa av oss till långt in på natten/morgonen. När vi tänkte att det var dags att sova var det alltid någon som kom på något som den bara var tvungen att säga då. Så då fortsatte vi att prata ett bra tag till. Vi pratade om både viktiga och mindre viktiga saker.
Kort som jag gjort med matchande paket som kompisen fick av mig.
Kort som jag gjort med matchande paket som kompisen fick av mig.

När jag kom hem gjorde jag Lakrits sällskap i soffan och läste ut en bok. Det var en kriminalroman, men jag blev så irriterad för man fick inte reda på vem mördaren var! Och jag är nästan helt säker på att det inte är någon fortsättning på den, för jag tror böckerna är fristående. Det var "Älskade Poona" av Karin Fossum som jag läste. Någon som har läst den som uppfattat vem mördaren är?

Ikväll grillade vi här hemma. I regnet. Grillen fick stå under balkongen och vi fick äta inomhus. Det var mysigt det också.

Imorgon ska jag, mamma, pappa och ett par bekanta till familjen åka och titta på "Amerikabrevet" , ett bygdespel som spelas i Blomskog. Det ska bli kul att se vad det är för något.

Jag tänkte bara nämna för dem som är intresserade att jag tror att det är bra igen mellan den här kompisen och mig som jag skrev om. Vi har pratat med varandra och det verkar vara glömt nu.

RSS 2.0