Adventsfint

Nu är det adventsfint i mitt fönster också.

Före:


Efter:

Det strålar en stjärna...

Vi har precis kommit hem från en julmarknad, som var här i närheten där vi bor. Det var lite mysigt, och vi fick glögg och pepparkakor. Vi köpte bara några småsaker.

Nu ska jag snart plugga lite. Vi har två prov på torsdag och ett litet test på måndag. Sen ska jag också städa mitt rum, sätta upp julgardinerna och adventsstjärnan. Det är bara i mitt rum det saknas för tillfället, annars lyser stjärnorna och ljusstakarna i fönstren.

Jag fick lust att sy också, det var ett tag sen jag gjorde det nu. Men vi får se, det kanske blir att jag gör något julkort istället. Jag ska visa ett dopkort jag fick beställning av Nathalie att göra för ett tag sedan och som jag gjorde förra helgen.
Det blev traditionellt i rosa färger till den lilla flickan. Hoppas ingen tar illa vid sig av detta.

Suddigt grattis

Jag ska snart iväg till Ölme, dit vi i familjen är bjudna till min kompis familj. Vi ska fira hennes födelsedag, så jag har gjort ett kort. Tyvärr blev bilden suddig, det blir lätt det när man använder 3D kuddar och scanar kortet, har jag märkt.

Det är skönt för det är inte så mycket jag behöver plugga i helgen, så idag har jag bara tagit det lugnt. Men jag har varit lite duktig och städat rummet, det behövdes kan jag säga ;-)

Idag kunde jag inte hålla mig längre, så jag satte på lite julmusik när jag pysslade förut. Det är ju så mysigt och man måste ju börja i god tid så man kan njuta och längta extra länge. Mamma var faktiskt värre, hon började med julmusik förra helgen tror jag. Julförberedelserna har börjat här hemma. Mamma bakade lussekatter idag. Då var vår egen lussekatt Lakrits med i köket och tror ni inte han lyckades hoppa upp och sno en ogräddad lussebulle?! Vi är lite nervösa hur det kommer att gå med julgranarna (vi har tre stycken). Däri finns det mycket att leka med, så risken är stor att han har sönder något eller river omkull granen.

Första dagen förbi

Ja, då var den första dagen av mina två lediga dagar förbi. Jag tog låång sovmorgon. Innan vi åt rensade jag lite i köksskåp och skafferi och det dröjde ända tills fyra innan jag satte igång med att plugga. Men det blev av i alla fall! Jag gjorde både svenska och pedagogiskt ledarskap. Jag fick mycket gjort, så jag kan med gott samvete ta en tur till Karlstad imorgon.

Jag läste förut i en utbildningskatalog från Linköpings universitet, som jag fick idag. Det enda som kanske är något för mig, som jag funderat på länge, är logopedutbildningen. Men jag ska inte läsa vidare med en gång, så jag har ett tag till att fundera. Mamma tyckte att Linköping var för långt bort ;-) Ja, vi får väl se var jag hamnar så småningom. Första steget blir väl att flytta till en egen lägenhet inne i stan. Men det är inget jag vill än.

I'm back

Om den här bloggen har några läsare kvar, så är er väntan över;-) Jag har inte skrivit här på länge. Det beror inte bara på att jag periodvis haft mycket att göra i skolan, utan jag har helt enkelt inte haft lust. Jag förvarnar redan om att en sådan period kan komma igen.

Nu blir jag hemma från skolan i två dagar (alltså tis och ons), det ska bli skönt! Vi har studiedag imorgon och på onsdag kan jag vara hemma, eftersom jag kan jobba hemma på en lektion och den andra är inställd. Så imorgon blir jag hemma på gården hos far och min broder. Jag ska plugga är det tänkt, men det har jag ju lärt mig att det inte alltid blir så mycket gjort...  På onsdagen åker jag kanske till Karlstad och shoppar. Det börjar bli dags att handla julklappar. Jag har faktiskt redan köpt några och har tänkt ut några till, men jag har de svåraste kvar. Är det någon som har ett förslag på julklapp till morfar? Han är snart 82 år, har inga speciella intressen, läser inte böcker, är inte direkt intresserad av film och har för övrigt allt han behöver?

Idag körde lärarna hårt med oss i klassen. Vi skulle redovisa två grupparbeten muntligt idag. Ytterligare ett grupparbete skulle vara klart för redovisning idag också, fast det gjordes inte muntligt. Det gick bra för mina grupper på redovisningarna och läraren lät positiv. Det är skönt att ha det gjort nu innan de här lediga dagarna, så man kan fokusera på annat.


RSS 2.0