Om tre månader...

är det julafton! Så vid den här tiden om tre månader sitter nog jag i soffan i finrummet hos mormor och morfar och öppnar paket. Jag älskar julen, det är så mysigt! Och det är ju inte såå långt kvar nu heller. Kanske börjar jag göra julkort snart, så att de blir klara i tid för en gångs skull. ;-) Förra året gjorde jag inga har jag för mig, men det hoppas jag att det blir i år.

Som jag nämnde sist var jag hos Nathalie i fredags. Det var kul. Jag gjorde ett kort till henne som jag tänkte visa. Inspiration till kortet har jag fått från VeronikaP och Tesa. Första gången jag testade att göra ett sådant här rullkort. Cirkeln som det står 18 på rullar i skåran när man vrider kortet.Idag hade vi treor heldag med projektarbetet. Jag började inte förrän halv ett då jag träffade min handledare och pratade lite med honom. Sedan satt jag ett tag och ritade upp ett släktträd och senare satt jag några timmar på biblioteket och forskade. Så jag har fått lite gjort idag i alla fall. Pappa och Henrik skjutsade in mig till stan, det var skönt att slippa sitta där och vänta i flera timmar. Istället kunde jag göra lite nytta här hemma. Jag strök och sorterade nämligen lite tvätt. Nu ska jag skynda mig ner till TV:n och titta på den nya serien med Mikael Persbrandt.

Studiedag utan studier

Ja, idag var vi lediga från skolan för det var studiedag idag. Så jag fick vara hemma idag, det var skönt. Fast jag var inte hemma hela dagen. Jag hade nämligen bokat in en körlektion klockan två. Det var min första körlektion någonsin och jag har ju knappt kört någonting hemma heller, så jag var så nervös! Men det gick bra.  Läraren är så snäll och lugn. Vi körde vid A9 på små vägar och några parkeringar. Det var nästan ingen trafik alls. Jag mötte en bil en gång och det kändes lite läskigt, men det gick bra det med. Jag ska försöka åka dit i helgen med någon förälder och övningsköra, nu när jag har lite motivation.

Jag har inte pluggat något idag som det var tänkt. Har ni hört det förr? Jag tycker nämligen att det blir så väldigt ofta för mig. Jag har pysslat med lite annat. Jag började dagen med att gå ut och träna och sedan åt jag frukost och läste under tiden. Sedan har jag scrappat, läst teori och startat taxiverksamhet. Haha, nej, det sistnämnda stämmer inte riktigt. Jag ska nämligen till Nathalie imorgon kväll för att fira hennes 18-årsdag lite i efterskott och nu har fyra stycken pratat med mig om de kan åka med mig dit eller hem. Vi får se om vi får ihop det, men det tror jag. Det ska i alla fall bli riktigt kul!

Imorgon börjar jag inte förrän kvart i tio och jag får skjuts in av pappa, så jag får sova lite längre. Skönt att slippa sitta och vänta flera timmar innan lektionerna börjar, som det kan bli ibland.  

En vecka senare

Ja, då var det lördag igen. En vecka går så fort! Vi ska snart få gäster, Hildingssons och Sandelins kommer. Vi ska äta pastasallad och sedan äppelpaj med vaniljsås. Det ska bli gott.

Igår släktforskade jag några timmar, men fick inte fram någonting! Jag börjar undra om jag gör rätt eller om jag krånglar till det i onödan. Jag ska prata med min handledare nästa vecka så får vi se. Jag lovar er att det kan vara otroligt svårt att tyda skrivstil från mitten av 1700-talet. Det gjorde att jag helt körde fast på en person igår, men jag hoppas läraren har lättare att se vad som står, så att jag kommer vidare. Jag har tittat lite i en bok där man får lära sig att skriva och läsa gammaldags skrivstil som jag hoppas jag kan få hjälp av.

I onsdags kunde jag vara hemma från skolan. Jag har två lektioner de här dagarna och jag fick hemuppgifter istället i båda kurserna, så jag satt hemma och jobbade. Jag scrappade lite också. Jag gjorde en framsida till en pärm som jag har gjort i ordning och ska förvara mina recept i. Hittade ett papper jag tyckte passade bra. Provade samtidigt en ny stämpel mamma köpt. Jag tycker den är så läcker!
En närbild

Lördag

Den här dagen har bara rusat iväg. Jag fick en del gjort, men inget av det jag hade tänkt mig! Efter frukosten hjälpte jag till att städa frysen, sedan höll mamma och jag på ett bra tag med att städa i ett skåp med pysselsaker och i vår pysselvrå. Så vi har sorterat och slängt och gjort det prydligt och fint. Sedan läste jag lite. Började i en ny bok, "Det brinnande havet". Den verkar sådär, så vi får se om jag vill läsa klart den. Efter att jag läst en stund gick jag på promenad, i regnet. Det var riktigt skönt. När jag kom tillbaka hade Sveriges VM-kval match börjat, så den tittade jag lite på. Senare på kvällen tittade jag och mamma på "Dirty dancing". Jag hade inte sett den förut. Den var okej, men jag trodde att den skulle vara bättre. Ja, det är vad jag har gjort idag. Imorgon ska jag plugga lite, som jag hade tänkt att göra idag, men som inte blev av. Men det blir inte någon lång stund, får se vad jag hittar på mer.

Fradagsmys

Nu är det helg igen! Jag hade två lektioner idag, började 10.40 och slutade 14.00. Mamma slutade samtidigt så jag kom hem direkt, det var skönt. På båda lektionerna pratade lärarna om att de tyckte det var viktigt med fredagsmys. När sista lektionen var slut önskade läraren oss trevlig helg och uppmanade oss till fredagsmys. :) Ikväll ska familjen till mormor och morfar och vi ska köpa med pizza. Så jag ska allt mysa framför TV:n ikväll.

Nu är jag igång med släktforskningen! Det är så skönt! Jag har väntat ett tag på att få instruktioner av handledaren hur man går tillväga och det fick jag på biblioteket där vi träffades igår. Men det är väldigt tidskrävande, så detta kommer att ta lång tid. Men det är väldigt roligt och intressant.

Förra helgen var jag till Matilda och firade hennes 17-års dag lite i efterskott. Det var kul att träffa tjejgänget. Jag fick ihop et kort till födelsedagsbarnet också. Men det blev lite stressigt så det blev inte som jag tänkt. Jag hann inte scanna in det, så jag tog kort på det i bilen och därför blev det lite snett. Det blev uppskattat i alla fall.


Höst och nya tag

För någon vecka sedan bestämde jag och mamma att vi skulle börja på vattengymnastik. Igår var första passet och det kommer att vara en gång i veckan. Det var rätt kul, men jag trodde man skulle bli mer trött och anfådd av det. Jag menar det kostar ju en del och då vill man ju känna att man får ordentlig träning. Men det är ju alltid något. Jag var den ynsta i gruppen och sedan var väl de andra cirka 50 år och uppåt. Så det var jag och "tanterna" . Ja, inte du då mamma ;-).

Idag blev jag så glad, för jag fick ett brev helt oväntat från en vän jag inte pratat med på länge! Det är faktiskt väldigt roligt att få handskrivna brev. Det blir lite mer personligt. När jag var mindre skrev jag jätteofta brev och hade många brevvänner. Som mest hade jag åtta brevvänner samtidigt. Men nu mailar man och sms:ar och sådär, så det blir inte ofta man skriver några brev och det är egentligen väldigt synd.


RSS 2.0