"Uti ändan om, uti ändan om, allt uti byxorna i ändan om!"

I dag har jag varit ute på äventyr! Jag och min vän Carro åkte till Gävle. Ingen utav oss hade varit där och gått runt i centrum, så det var kul att lära känna staden lite. Särskilt eftersom jag kanske kommer att vistas där en hel del i framtiden. Igår kväll sökte jag nämligen till högskolan, och mitt förstahandsval är Socionomprogrammet i Gävle. Det är en studieortsbaserad distansutbildning med träffar minst två gånger i veckan. Så jag hoppas att jag kommer in och får börja plugga till hösten. Jag vill bli socionom och jobba som kurator. Helst på habiliteringen och hjälpa personer (och deras anhöriga) med psykiska funktionshinder, ADHD och Aspergers syndrom mm. Det tycker jag verkar intressant och mycket givande!

Så Carro och jag gick på stan och shoppade och sedan var vi till Ikea på hemvägen. Det var en jättemysig dag och vi hade SÅ kul!! :)

Min handläggare på arbetsförmedlingen ringde till mig i dag och sa att hon har godkänt att jag ska få gå ekonomiutbildningen. Jag ska börja redan på måndag! Nu blir det slut på friden och sovmornarna! Nu blir det skola 8-16 varje dag. Det känns riktigt bra att få något att göra. Jag hoppas att jag kommer att trivas och lär känna lite folk. :)

När jag kom hem var jag så glad och var så full av energi, så jag gick ut och powerwalkade i 45 min. Det var så härligt! Sedan bytte jag om och satte mig i soffan hos Mats och då, RITSCH, så sprack byxorna! haha :D Här kämpar man och motionerar, och jag har varit duktig ett litet tag att inte äta några sötsaker (okej, i dag syndade jag och åt en bit kladdkaka på Ikea :P), och vad är tacken? Byxorna spricker! ;-) :D Är det någon som kan gissa vem som kan ha sytt pyjamasbyxorna? Vi kan väl säga som så att det är tur att hon satsar på att bli socionom istället för att försöka göra karriär som sömmerska! ;-) :P


Blä-dag

I dag har mitt humör gått lite upp och ner, eller mycket ner kan man säga :P Stackars Mats säger jag! Han får stå ut med mycket han! Han har varit helt underbar idag som få stå ut med lite sura miner, men ändå tagit hand om mig! Det är kärlek det och jag är så tacksam! <3

Men dagen har börjat och slutat bra i alla fall :) Mats sov ju länge i dag, eftersom han jobbade natt. Så jag gick upp och åt frukost och gick en långpromenad under tiden.

Nu ikväll vart det först en turbostäd. Städade toaletten och dammade och grejade. Mats lagade mat under tiden och serverade mig framför TV:n. Han var så söt! Vi satt faktiskt i varsitt rum och åt, för Mats ville titta på fotboll och jag På Smartare än en femteklassare. Jag tycker det är ett jättebra program.

Nu blir det snart att krypa ner i nybäddad säng med rena lakan. Härligt!

Så tar vi nya tag i morgon! :P

Kort fredagsmys

I dag var jag uppe i tid, kl 08.00 närmare bestämt. Jag skulle på ett möte på Lernia i Borlänge kl 10. Mats och jag har annars blivit riktiga sjusovare. :P Jag ska eventuellt få gå en utbildning på Lernia, som arbetsförmedlingen ordnar. Det är en kurs på 6 veckor inom ekonomi och jag kommer få lära mig om bokföring, budgetering, balans-och resultatrapport mm Det är tänkt att detta ska öka mina chanser att få jobb inom administration, för det är det jag vill och det jag sökt mest. Det är min handläggare som beslutar om jag får gå kursen eller inte, så vi får väl se. Det vore skönt att få något att göra! Jag kommer i så fall börja i slutet av april.

Mats mötte upp mig på stan när jag kom tillbaka till Falun och vi var till hans systers väskbutik mm. Innan vi gick hem var vi in till mormor Ulla och drack kaffe med henne.

Vi hann bara hem och äta lunch innan det var dags för Mats att ge sig av till jobbet. Han jobbar eftermiddagar 15.30-19.30. I dag jobbar han även natt, så han vara bara hemma knappt två timmar, åt tacos med mig och sedan åkte han igen. Så vi har inte setts så mycket i dag känns det som. :( Men som tur är är det ju helg nu och vi har några lediga dagar framför oss. :) Nu ska jag gå och lägga mig så att tiden går fort så att Mats snart kommer hem till mig igen! <3Vår!

I dag har jag varit ute och gått promenad i KORTÄRMAT! Det var jättevarmt i solen, så jag stod inte ut med att ha jackan på. Hoppas att jag inte blir förkyld nu bara! :S

Jag och Mats fikade med Helena (Mats mamma) och Ulla (Mats mormor, som är i Dalarna på besök nu). Det var trevligt. Mats och jag gick en sväng med Ulla också runt bostadsområdet, så hon fick komma ut i solen lite. Sedan skildes vi åt, Mats åkte till jobbet och jag gick och handlade mat. När jag kom tillbaka hem med mina matkassar märkte jag att jag inte hade någon nyckel med, så jag var utelåst! Så jag fick lämna kassarna där och traska iväg igen till Mats föräldrar, för de har en reservnyckel. Som tur är, när slarvmaja är i farten!

Men slarvmaja kan vara lite duktig också! Sent på kvällen i måndags fick jag ett ryck och rensade och gjorde i ordning i städskrubben. Mamma köpte så bra förvaring från ikea, med en massa fack. Perfekt att ha trasor, diskborstar mm i. Nu kan vi äntligen gå IN I skrubben! :PJag måste tipsa om en suverän städprodukt."Såklart - Badrumsspray" från Garant. Jag sprayade och smutsen bara RANN bort! Den är Miljömärkt, är en klimatsmart produkt och är fri från parfym och färg. Snygg och fräsch förpackning och den är billig. Kostar runt 17 kr på Willys. Årets bästa köp hittills!

Vi är ett stort fan av Garants produkter här hemma. Vi köper deras youghurt, juice, grädde, pasta mm Det är billiga och bra produkter och de har många ekologiska varor.
http://www.tyckomgarant.se/

Två inlägg på samma dag, det var väl en bra början!? Så duktig kommer jag nog tyvärr inte vara framöver haha :P Vet ju hur det vart förra gången... Men jag ska göra så gott jag kan! :)


Resumé

Jaha, då var jag här igen :) Jag har varit lite sugen den senaste tiden att börja blogga igen och nu vart det så! :) Till dig som läser detta säger jag varmt välkommen in i min värld! :)

Bloggen behöver uppdateras lite. Mitt liv ser inte riktigt ut som när jag slutade blogga för lite över ett år sedan. Jag slutade precis när den hittills mest spännande och fantastiska tid i mitt liv började; när jag träffade min älskade Mats. Vi blev ihop 16 januari 2010. Vi hade en underbar tid på Fornby där vi gick i skolan på dagarna och hade nästan inga läxor eller skolarbeten som behövdes göras klart på kvällen (förutom min julduk då som skulle bli klar till jul,och sedan absolut till påsk,men det hann och bli maj innan den blev klar :P)  så vi hade mycket tid till att umgås.

Sedan tog maj slut, vi slutade skolan och det var dags för mig att flytta hem till Värmland igen. :( Men som tur var fick jag ett tips om att de sökte sommarvikarier på ett äldreboende i Borlänge. Så på morgonen på avslutningsdagen ringde jag dit och sa att jag var intresserad av att jobba där och det blev bestämt att jag skulle komma på intervju 5 dagar senare! Det första jag säger till mina föräldrar när de kliver ur bilen är att "Jag ska på anställningsintervju här på onsdag!!", och pappa skriker bara "Näe!". haha Jag fick jobbet och Mats och jag fick hyra lägenhet i Borlänge av min lärare jag hade på Fornby som skulle resa bort. Så det passade så bra allting! Vi hade en mysig sommar där, och vi var på Peace & Love festivalen med våra vänner mm.

Men den 8 augusti var det dags igen att skiljas och denna gång fanns det ingen lösning. Så den dag jag gjorde min sista arbetsdag kom mina föräldrar och flyttade hem mig. Det var jättehemskt att bo så långt ifrån Mats! Varje dag kollade jag efter lägenheter och ringde hyresvärdar i Falun och Borlänge, men det var omöjligt att få någon verkade det som. Men som tur var hade Mats mamma lite kontakter och helt plötsligt fanns det en ledig 2:a åt oss som var vår om vi ville ha den. Och det ville vi! :D Vi flyttade in i mitten på september och har alltså bott här i över ett halvår.

Det är helt underbart att bo tillsammans med Mats och jag trivs bra här i Falun!

Sådär, det var en snabbresumé om vad som hänt sedan sist :)


RSS 2.0