Det var det året det

Ja, nu är det inte långt kvar på år 2008. Snart börjar ett nytt år med nya händelser och utmaningar. Nyår ska jag fira här hemma med familjen och våra gäster som är hitbjudna.

Idag har jag varit i stan. Jag åt lunch med Caroline och Nathalie och sedan satt jag några timmar och släktforskade på biblioteket. Kände att jag behövde jobba på lite.

Tänkte jag skulle visa resten av julkorten jag skickade i år.

Detta blir antagligen mitt sista inlägg för det här året, så jag önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR!








Annandag jul

Nu är julen redan förbi. Det känns lite tomt och konstigt. Jag hoppas att ni alla har haft en bra jul, det har jag. Men eftersom vi inte firade jul precis så som vi gjort så länge jag kan minnas, kände man inte riktigt att det var julafton. Vi var hemma här för oss själva på dagen och åkte till mormor och morfar på kvällen, dit också moster Christina och kusinen kom. De brukar annars komma till oss på förmiddagen, men i år kom hela gänget hem till oss på juldagen istället. Ja, det gick ju det med, men som sagt kändes det lite konstigt. Hos mormor och morfar åt vi först julmat, sedan förflyttade vi oss in till finrummet och granen. Där läste mormor julevangeliet och sedan delade vi ut julklapparna. Jag fick bla det här i present:


En ny MP3-spelare- Nu får jag plats med både mycket musik och ljudbok. =)



Bakbok- Nästa gång kanske det bjuds på något av Leilas smarriga recept

Jag fick också andra fina presenter: boken tjuvlyssnat, pengar, godis, plånbok mm. Ni släktingar som läser det här: tack för julklapparna!

Jag tror och hoppas att mina julklappar blev uppskattade också.


Idag började mellandagsrean, så mamma och jag åkte till Karlstad. Vi handlade väl lite. Jag köpte en klänning för halva priset. Man kände sig inte ensam på stan i alla fall, det var fullt med folk.

Dan före dopparedan

Nu är allt i ordning här inför julen. Igår städade vi hela huset ordentligt och idag har vi julpyntat. Precis så som det brukar gå till den 22 och 23 december här hos oss. I förmiddags tog vi in granarna och klädde dem. Henrik och jag har en varsin och sedan har vi en stor i finrummet.

Under dagen har vi också tagit fram 99 tomtar, 2 luciatåg, 4 julkrubbor samt ljus, blommor och belysningar. Så vi har verkligen julstämning här i huset. Det är så fint så. :-) Alla julklappap är inslagna, skinkan är griljerad och julgodiset är klart. Så nu kan vi i lugnt invänta julafton. Ikväll ska vi äta pizza och spela Bingo lotto, en liten tradition vi har. Det är så mysigt.

Jag tänkte att jag ska visa några av de julkort jag har skickat till mina vänner, för nu hoppas jag att de har kommit fram. Jag vill passa på att önska er alla en riktigt GOD JUL!








Jullov!

Nu har jag JULLOV! Det är så härligt! Det är så skönt att vi får så många lediga dagar innan julafton. Nu har jag köpt alla julklappar och jag kanske ska slå in några ikväll. Vi har en hel del julförberedelser kvar här hemma. Vi ska ta gran, klä den, julstäda och julpynta. Det ska bli så mysigt! =)

I skolan idag var de flesta samhällsklasserna i idrottshallen. Vi började med att dansa kring granen, sedan kom tomten (rektorn) och vi elever som köpt bytte julklappar. Rektorn läste också Rydbergs "Tomten" samt en ny variant som handlar om klimatförändringar. Sedan fikade vi och senare var det gemensam avslutning då esteterna spelade och sjöng för oss.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Tänkte se en film med jultema som går på TV ikväll, får se om mamma gör mig sällskap.

Imorgon förmiddag ska familjen och våra grannar ut i skogen och ta julgranar. Hoppas ni alla får en bra helg!

Vill hem

Nu är äntligen den näst sista skoldagen slut och jag har pluggat färdigt för det här året! Eller ja, nästan ialla fall. Jag tänkte jag skulle släktforska en stund nu. Tänkte jag skulle fördriva tiden med något vettigt. Jag har slutat nu och mamma också egentligen, men hon hade lite ärenden som skulle ta tid, så jag får vänta i stan. Jag kanske åker med bussen hem vid fyra. Pappa kunde inte hämta mig heller, för han behövde arbeta hemma. JAG VILL BARA HEM! :-( Nu när jag är helt pluggfri och allt.

Debatten gick rätt bra idag. I alla fall med tanke på hur lite tid vi fick för arbetet. Men det gick inte till så vi hade trott, så man blev lite ställd. Men vi överlevde i alla fall och lärarpraktikanten verkade nöjd. Usch, debatt är den värsta redovisningsform jag vet! Men nu ska jag inte tänka mer på det, nu är det snart, snart jullov!

Idag var det för övrigt julklappsjakt på skolan. Eftersom jag kom hit tidigt i morse passade jag på att gå runt och leta. Det dröjde inte länge innan jag hittat två paket. Sedan letade jag inte mer. Men man fick bara ta ett paket per person fick jag veta sedan, så då fick tre i klassen dela på det ena. Det var små godispåsar i paketen.

Början på slutet

Helgen flög förbi fort och tredje advent är redan förbi. Det gick bra för oss att stöpa ljus. De blev riktigt fina och vi hade riktigt roligt. Synd att du inte kunde vara med Nathalie! På fredagen bakade pappa och jag pepparkakor, men det blev inget pepparkakshus eftersom vi inte hade tillräckligt med deg. Vi får se, vi kanske köper ett monteringsfärdigt pepparkakshus och sätter ihop istället.  =) 

Nu har två dagar gått på den allra sista skolveckan innan jullovet. Det känns helt otroligt! Jag är klar med inlämningsuppgiften i pedagogiskt ledarskap som ska lämnas in imorgon, så nu är det ur världen också. Vi har en liten redovisning imorgon i den kursen, men det blir inte så svårt. Sedan är det debatten på torsdag som är det absolut sista vi gör för terminen.

Jag var till Karlstad idag för att köpa de sista julklapparna hade jag tänkt, men en grej var slut och sedan hann jag inte allt jag hade tänkt mig, så jag gör de sista inköpen i stan innan jag börjar skolan imorgon istället.

Arkitekt

Jag har precis gjort en ritning till ett pepparkakshus som jag och pappa kanske ska göra imorgon kväll. Vi har planerat att baka pepparkakor imorgon, men vi får se, vi kanske har fullt upp med att  förbereda för lördagens ljusstöpning. Men någon gång i helgen ska vi i alla fall baka pepparkakor.  Det ska bli så mysigt. Det blir julstök för hela slanten i helgen, precis som det ska vara så här innan jul. Julkorten måste snart göras klart också.

Jag har snart handlat alla julklappar i alla fall, det känns skönt. Köpte en jag tänkt ut till mormor i Karlstad idag. Jag gjorde ett fynd på Wedins också, ett par vita vårskor 99 kr. Perfekt eftersom jag behöver nya skor till våren. Kanske lite tidigt att köpa dem redan nu, men de var ju billiga så jag passade på.  

Imorgon bitti går esteterna Luciatåg, som jag tänkte titta på. Kommer ändå att sitta i skolan från klockan åtta och vänta tills lektionen börjar runt tio. Men jag ska fördriva tiden med att släktforska lite hade jag tänkt. Jag har börjat på min farfars sida och det ska bli väldigt intressant. Det var ju min farfars far som byggde upp den här gården där jag bor och det kan vara intressant och veta hur hans liv har sett ut och hur livet har varit här på gården.

*skäms*

Ja, nu skäms jag! Tack Nathalie och mamma för upplysningen att det inte var Nobel som uppfann telefonen! haha! Ja, ja, det bjuder jag på! här har ni en som inte har varit vaken på alla historie och teknik lektioner :P  Nu får vi lite allmänbildning här också. Jag hade faktiskt koll på att det var dynamiten han uppfann, men på något sätt hade jag fått för mig att han upfann telefonen också. Men det är väl lite mycket begärt att han ska ha kommit på två stora uppfinningar! :) Ja, ja dynamiten var väl också en viktig upptäckt som är värt att fira och minnas uppfinnaren. Även om dynamiten väl används till hemska saker också, i krig och liknande. 

Om jag nu har fattat det hela rätt så var det Bell som uppfann telefonen. Så jag får sända en tanke till honom istället nästa gång jag ringer. Haha, ja, ja hoppas ingen har tagit illa vid sig av detta och att vi nu kan glömma föregående inlägg ;-)


10 december

Ja, då var det redan den 10 december och Nobeldagen. Det är ju värt att fira för vad skulle man göra utan telefonen?! Det gjorde han bra Nobel.(Obs! Jag vet nu att det inte var Nobel som uppfann telefonen) Vi får se, jag kanske tittar lite på nobelfesten. Det är ju kul att titta på de fina klänningarna och håruppsättningarna. Kanske får lite inspiration till studentbalen, men som får bli något billigare ;-). Jag tänkte jag ska titta lite efter balklänning nu innan jul. Nathalie och jag var till butiken i stan igår, men den var stängd då, så det får bli en annan dag. Men jag ska titta runt i olika butiker innan jag bestämer mig. Får hoppas jag hittar någon som passar.

Imorgon ska jag hålla mitt hyllningstal på svenskan. Det blev rätt fånigt, men det får bli så. Jag får inte till det på något bättre sätt. Så nu är det bara att träna och träna.

På lördag har mamma och jag bestämt att vi ska stöpa ljus och jag har frågat Nathalie, Rebecca och Caroline om de vill komma. Jag tror att alla kommer. Det ska bli roligt.

Äntligen december!

Ja, det har ju varit december i över en vecka nu, men jag har ju inte skrivit här sedan dess. Och jag har längtat och längtat tills det ska bli den här månaden och nu är vi äntligen här! Min favorittid på året. Och jag hade hoppats på att det snart skulle lugna ner sig i skolan med alla uppgifter och redovisningar, men inte då! Inatt satt jag uppe till ett och pluggade för att jag skulle bli klar med en inlämningsuppgift som skulle in idag. Men det var inte så farligt som det låter. Jag tittade på Wallander på kvällen som jag gärna ville se, och på dagen var det scrapträff med Lusscrapparna i stan som jag var med på. Det var trevligt. Vi gjorde julkort, bytte julklappar och drack glögg. Det var väldigt mysigt. För övrigt ska jag hålla ett hyllninstal i svenskan, inlämmningsuppgift i utvecklinngen och pedagogiskt ledarskap, läxförhör i psykologin och muntlig debatt i svenskan innan jag har jullov. De kör hårt med oss in i det sista. Debatten fick vi reda på idag. Det var inte så populärt kan jag tala om, eftersom vi ska ha det dagen innan julavslutningen. :-( Nej, nu ska jag sätta fart och plugga igen, jag har ett hyllningstal att skriva. Gissa vad jag ska hylla? Jo, JULLOVET!

RSS 2.0