EFIT 27 April

Ja, idag var det EFIT-dag igen. Idag hade jag bara plugg, plugg och åter plugg inplanerat och det var vad det blev också. Ja, några andra bilder har jag försökt  få med, så det inte blir alltför uttjatat. Jag hade tänkt att pluggat igår, men jag fick nästan ingenting gjort. Jag var inte på humör för att plugga efter Sessans begravning, så det blev som det blev.  Här kommer nu mina EFIT-bilder:

09.15
image40
Jag vaknar. Dags att gå upp, få i sig lite frukost och sedan är det bara att sätta igång att plugga...

10.15
image44
Jag förbereder mig inför nationella provet i engelska som jag ska ha imorgon. Vi ska skriva uppsats och temat är " The road to Adulthood". 

11.15 (ingen bild) Pluggar fortfarande engelska

12.15
image42
Mamma och pappa städade i vårat "sommarrum" och öppnade dit ut idag. Går ner och tittar.

13.15
image43
Jag gör efterrätt. Banan med vit choklad och nougat som ska in i ugnen med folie runt.

14.15
image46
Äter efterrätt.

15.15
image47
Jag pluggar matte. Jag förbereder mig även här för nationella proven.

16.15
image48
Pluggar inför naturkunskapsprovet som vi har på tisdag. Genetik och genteknik. Det är riktigt roligt!

17.15
image49
Mamma hjälper mig lite med en uppgift i samhällskunskapen. Jag skriver om UNICEF.

18.15
image50
Fikar med familjen.

19.15
image51
Lyssnar på musik, Snow Patrol, och pluggar natur.

20.15
image52
Går på promenad.

21.15 Åt kvällsmat, glömde ta bild

22.15
image54
Packar väskan inför morgondagen.

23.15

image55
Skriver det här inlägget.

Ja. det var kanske inte en så spännande dag att följa, men nu fick ni en god inblick i min vardag.

Sessan- vår lilla ängel

Det har varit ledsamt några dagar här hemma. I torsdags kväll lämnade nämligen vår älskade katt Sessan jordelivet. Hon kom in på kvällen, runt sex, och då gick hon och vinglade och verkade yr. Bara några timmar innan hade Henrik sett henne och då hade hon verkat fullt frisk. Efter ett tag blev det värre och i slutet låg hon bara på sidan och flåsade som en hund. Jag låg bredvid henne hela tiden och klappade henne och försökte lugna henne. Mamma och pappa åkte in till veterinären med henne, men hon dog i bilen dit. Vi vet inte vad dödsorsaken var, men en teori är att hon fått i sig något konstigt och blivit förgiftad. Vi begravde henne idag. Det känns så tomt och vi saknar henne så! Men vi tänker på det positiva och vi vet att hon har haft ett bra liv, så det känns bättre nu tycker jag.

image36
Vila i frid! Älskar dig Sessan!

På fredag kväll hade jag bestämt sedan innan att ha 18-årsfirande med några kompisar. Jag valde att ha det trots det som hänt och jag kände att det nog vore bra att få tänka på någonting annat.  Vi var fem tjejer här hemma, medan resten av familjen var hos mormor och morfar.  Det gick bra att tänka på annat och vi hade verkligen jätteroligt!
image37
Fina presenter fick jag också.

image38

image39

räddare i nöden

Ja ikväll blev  pappa  min räddare i nöden. Jag sprang skrikandes ut ur kontoret efter att ha sett en ganska stor spindel krypa runt på golvet. Jag bad pappa att ta bort spindeln och det gjorde han, snäll som han är. Jag gillar verkligen inte spindlar! De är så läskiga! Usch, jag ryser bara jag tänker på det! Henrik tycker det är så fånigt och pappa också tänker jag, men jag kan inte hjälpa det. De flesta har ju någon fobi, och min är då spindlar och en hel del småkryp.
 
För övrigt har dagen varit lugn. Vi hade studiedag idag, så jag har varit hemma. Det var skönt. På eftermiddagen satt mamma, jag och Henrik ute i solskenet. Det var härligt! Det blåste lite kallt dock och mina papper blåste iväg för mig när jag satt och försökte plugga. Förutom att plugga har jag suttit vid datorn, tittat på tv och gått promenad.


Ny frisyr kanske?

Mamma tipsade mig om en sida där man kan sätta in ett kort av sig själv på ett bild av en kändis, och då få hans/hennes frisyr. Testa ni också, jag lovar att ni får er ett gott skratt! http://kandisfrissan.veckorevyn.com/
Jag ska visa hur snygg jag blev i några frisyrer:

image32

image33

image34

image35

Studieresa och födelsedagsfirande

Jag tänkte jag skulle berätta lite mer om resan till Stockholm.
Resan kunde ha börjat bättre. Strax utanför Örebro exploderade nämligen ett däck på bussen (som jag fattade det) och alla fick gå ur bussen eftersom det var risk för brand. Chauffören var väldigt lugn, så ingen greps av panik eller blev särsklit rädd. Det är när man tänker tillbaka på det man blir rädd när man inser vad som kunde ha hänt. Det var en buss med två våningar och vi var ca 60 personer som åkte med. Men allt gick bra och det var ju tur! Vi fick vänta längs vägkanten ett tag på två nya bussar och kunde sedan fortsätta resan. Vi fick senare höra att ytterligare ett däck exploderat på bussen.

Den första dagen besökte vi riksdagen och Anders Borg gick förbi oss när vi stod i ett litet, litet rum. Vi gick på stan senare på dagen. Jag och Nathalie gick både i Gamla stan och längs Drottninggatan. På kvällen såg vi "Hamlet" på Dramaten. Det var en besvikelse. Den kändes så djup och avancerad, så vi förstod ingenting. Två skådespelare spelade även fyra olika roller vardera och det gjorde att det blev väldigt rörigt. Flera utav lärarna somnade, även svenskaläraren! Efteråt åkte vi tunnelbana hem till vandrarhemmet Zinkensdamm.

Nästa dag besökte vi Expressen, Livrustkammaren, SVT och gick flera timmar på stan. Det var roligast på SVT. Där gick vi runt och tittade i olika studios, ateljén där de gör i ordning olika kulisser och rekvisita och ett kontrollrum. Vi var i nyhetsstudion och där fick vi gå fram och testa att vara meteorolog och peka på kartan och sådär. Den enda kändisen vi såg var Doreen, som har ett eget program och har varit barnprogramledare tidigare.Vid sju på kvällen började resan hemåt. Det var en rolig resa och det var skönt att slippa slippa skolbänken och studierna ett par dagar.

.image29
I kostymförrådet finns Björnedräkten, sittandes i en rullstol.

image31
Jag och min klass i ett kontrollrum på SVT. Så om det var tillfälligt avbrott i onsdags så vet ni vad det berodde på :P Nejdå, vi fick inte gå in i de kontrollrum där de program som sändes då kontrollerades.

Igår kväll hade jag ett gäng tjejer här på födelsedagsfirande. Vi åt och pratade och hade det mysigt. Kommande helg kommer ett gäng till.

Idag var familjen ute och åt på restaurang, det händer inte ofta att vi gör det tillsammans. Sedan åkte vi till mormor och morfar och fikade. Morfar har fått komma hem från sjukhuset. Det är så skönt att han är hemma igen! Mamma, jag och min moster var hos dem i fredags kväll då han kommit hem och då blev jag firad utav dem. Grabbarna  var hemma hos oss och tittade på sport.

18 år idag

Ja, idag fyller jag 18 år. Det känns konstigt när man tänker på att man är så "gammal".  Det känns att det är något speciellt med att fylla 18. Man blir myndig och det känns så vuxet.

Jag har blivit firad av familjen idag, men vi väntade med det till eftermiddagen för det kändes bara stressigt att ta det på morgonen. Så runt halv sex åt vi tårta och jag öppnade paket. Jag fick en väska,ett halsband, parfym, en tröja, örhängen samt hopprep och gummiband att träna med (jag hade önskat mig det, så det var ingen pik eller uppmaning).
Mina presenter:
image26

Presenter och fika med tårta
image28

I skolan överraskade klasskamraterna mig när jag kom runt hörnet på väg till mitt skåp, med att stå och sjunga "Ja må hon leva". Det var roligt. Jag har fått flera telefonsamtal och ett sms med grattishälsningar, så jag har varit allt annat än bortglömd idag. Det är riktigt roligt att fylla år! :P Men nu är födelsedagen slut och jag är trött. Jag är trött efter Stockholmsresan. Den berättar jag om en annan dag. Det var väldigt roligt och det kändes lite tråkigt att åka hem, men då hade jag födelsedagen att se fram emot. Nu är den som sagt slut, men nu har jag bara en skoldag kvar och sedan är det helg!

roligt och o-roligt

Jag börjar med det tråkiga.

I delar av kompisvärlden är det rörigt just nu. Det är tjafs och missförstånd. Vänner är irriterade, ledsna, besvikna och några är trötta på det här och vill att det snart ska vara över. Jag är en av de sistnämnda. Jag är mittemellan och hoppas bara att det snart blir ett slut på det hela.Jag vet att det inte kommer att lösa sig, det kommer inte att bli som förut, men jag hoppas ändå att det kan lugna ner sig och att vi alla kan gå vidare.

Även i familjens värld är det tråkigheter. Morfar är sjuk och ligger på sjukhus igen. Det har varit oroligt några dagar, men nu verkar han må lite bättre. Mamma och mormor har varit hos honom hela dagen. Jag hoppas han snart blir frisk och får komma hem igen.

Nu till det roliga, och det är faktiskt i skolans värld det händer roliga saker. På tisdag nästa vecka åker jag till Stockholm på studieresa. Det är samhällstvåorna som åker. Vi sover över på vandrarhem och åker hem på onsdag. Vi ska besöka riksdagen, Expressen,SVT och Livrustkammaren. På tisdagskvällen ska vi även se en föreställning på Dramaten. Vi ska se Hamlet. Vi kommer även att få egen tid och göra vad vi vill, så då blir det väl till att shoppa. Det ska bli så roligt att åka iväg!

I fredags klippte mig äntligen som jag väntat på. Jag färgade även lite ljusare slingor i håret.

FÖRE:
image22


EFTER:
image23


image25

Idag har jag inte heller fått så mycket gjort som jag hade tänkt. Jag har pluggat lite, suttit vid datorn och tittat lite på tv. Nu ska jag gå en promenad för det hade jag bestämt att jag skulle göra, men har inte blivit av. Ikväll är hela familjen hemma och mormor ska sova hos oss inatt. Vi kommer nog mestadels att titta på tv.

helgen är slut

Jaa, nu är snart helgen slut och jag har inte fått mycket gjort utav det jag hade planerat. Men jag fick rummet städat och gardiner uppsatta. Jag har också pluggat till provet jag ska ha i psykosocialt arbete om sexuella övergrepp och arbetat en del med en uppgift i engelskan. Den hade jag hoppats skulle vara färdig  innan helgen var slut, så jag ska snart fortsätta med den.

Idag har mormor och morfar varit här och ätit middag. Några timmar senare kom min moster Christina och då fikade vi. Hon var här över helgen och stannade till hos oss en sväng innan hon fortsatte sin resa hemåt. Det var kul att få träffa dem en stund och speciellt Christina som jag saknar så!

Min artonårsdag närmar sig och det känns så konstigt när man tänker på att man snart är myndig. Det är så många som längtar tills de fyller arton, för då får de göra saker de länge väntat på att få göra. Men jag har inte haft något att längta till och det är inget jag vet att jag vill göra direkt när jag har fyllt.
Några saker många vill göra och om det är något jag vill göra:

* Tatuera sig - nej
* Pierca sig - nej
* Köpa och dricka alkohol - nej
* Ta körkort - något jag vill göra, men jag kan inte köra bil så bra än

Ja, det var det jag kom på nu. Vissa tycker säkert jag är tråkig, men då får de väl tycka det då. Jag vill inte att min kropp ska skadas mer än det normalt är risk för.


EFIT 29 mars

Lördagen den 29:e mars gjorde jag min första EFIT-dag. EFIT står för Ett Fotto I Timmen, och det är alltså precis vad det är. Jag tog ett foto i timmen hela dagen och ni kommer här att få se hur min dag såg ut. Jag och mamma var i Göteborg på scrapbookingmässa den här dagen. Vi åkte buss ner. Jag förvarnar om att det kanske blir lite enformigt med dessa kort på bussen, men jag tillbringade flera timmar i bussen den här dagen, så det var inte så mycket att göra åt. Det var Veronika som ordnade resan så bra åt oss och vi var 48 personer som åkte med bussen.


05.30 Klockan ringer och det är dags att gå upp. Idag ska vi åka på scrapbookingmässa!

image2

06.30 Sitter i bilen på väg in till stan där vår buss ska avgå 07.00

image3

07.30 Sitter i bussen och läser boken "Tio tankar om tid". Det är en uppgift i kursen Arbetssätt och lärande som jag går.


image4

08.30 Jag sitter bredvid mamma i bussen och mittemot oss sitter Angelica och Anette

image5

09.30 Vi har stannat för en fikapaus. Vi hade med oss eget och sitter i bussen och fikar.

image6

10.30 Mamma och jag lyssnar på radio

image7

11.30 Sms:ar med vännen J utanför Umeå

image8

12.30 Nu är vi framme i Göteborg och har börjat gå runt på mässan. Här är jag i Mazzarins monter.

image10


13.30 Det är varmt inne på mässan, så mamma och jag går ut på en balkong några minuter för att få lite frisk luft. I bakgrunden syns Liseberg.

image11


14.30 Vi ska äta kinamat och jag kollar in menyn.

image12

15.30 Nu har vi ätit färdigt och vi går tillbaks till mässan.

image13

ca 16.30 Jag tittar på stämplar mm i en monter.

image14

17.30 På väg hem igen.

image15

ca 18.30 Jag och Hellen sorterar pilar som vi köpt och ska dela på.

image16

19.30 Jag och mamma i bussen.

image17

20.30 Jag vilar lite och lyssnar på musik.

image18

21.30 Anette och Angelica

image19

22.30 Hemma igen. Vi visar pappa och Henrik vad vi köpt. Här är några av dagens inköp.

image20

23.30 Jag tittar ett tag på Körslaget som Henrik spelat in åt mig. Men jag är trött och går snart upp och lägger mig.

image21

Det var en lyckad dag och ett bra slut på påsklovet.


RSS 2.0