Birgitta och Britta

Ja, då var skolan igång igen efter helgen. Vi hade det trevligt på vår lilla resa till Göteborg. Det var kul att träffa släkten och gå lite i affärer, dock  köpte jag inget. 

Nu börjar vi få en del att göra i skolan, så nu kommer jag att få plugga lite mer. Jag har ju blivit lite bortskämd med att inte behöva jobba så mycket, det har ju varit lugnt hittills till skillnad från förra året. Så jag har suttit  nu ett tag och pluggat sedan jag kom hem och ska fortsätta lite till sen. Det är ett fördjupningsarbete i religion jag håller på med. Jag har valt "Klosterliv i dagens Sverige". Tyckte det skulle vara intressant att veta hur man lever som munk eller nunna i Sverige idag. Visste ni till exempel att nunnor i Birgittinordern (i Vadstena) kan arbeta med att bygga om datorer? Hade i alla fall jag aldrig trott!

Efter skolan idag hade mamma och jag fått ett uppdrag av morfar. Vi skulle köpa med tårta till mormor och komma och fira hennes namnsdag. Så det gjorde vi och var där en stund. Jag övningskörde ett tag vid A9 innan vi åkte hem. Det kändes bra att det blev av idag och vi bestämde att vi ska köra igen imorgon innan skolan börjar. Nu är jag igång igen med körningen och den här gången ska det hålla i sig!

Imorgon kanske jag tar tag i en till sak som inte blivit av på ett litet tag, nämligen släktforskningen. Jag börjar bli lite stressad, jag måste sätta lite fart.


Helg och ledigt!

Det känns riktigt skönt att det är helg! Vi har haft rätt mycket att göra i skolan den här veckan. Vi hade religionsprov sista lektionen i fredags, så det hade man ju att plugga till under hela veckan. Vi tog även skolkort den här veckan. Alla treor tar ju även ett spex-kort och vi funderade fram och tillbaka och röstade ett par gånger innan vi dagen före till slut bestämde oss. Vi har en TV med på kortet med "myrornas krig" och vi sitter på golvet och tittar på TV:n. Vi äter chips och popcorn och kastar upp popcorn i luften. Under bilden står det "Nu är programmet slut". För nu är snart samhällsprogrammet  slut för våran del och det är alltså det programmet vi syftar på.

Efter skolan i fredags träffade jag Cissie, Sara och Eve på ett café och fikade. Det var väldigt kul att ses. Matilda kunde inte komma tyvärr.

Idag var jag och mamma en stund hos mormor och morfar. Min moster är i Värmland över helgen, så hon och en kompis till henne var där också. Det var kul att ses. Imorgon kommer jag att träffa fler släktingar för då åker hela familjen till Göteborg. Där ska vi hälsa på min faster och hennes familj. Henrik och pappa ska på hockey och mamma, jag o kanske faster ska gå på stan. Det ska bli riktigt kul, det var längesedan vi var hos dem. Vi åker bara över dagen, så det blir rätt många timmar i bilen och vi kommer hem rätt sent tror jag. Så jag kommer nog vara rätt trött på måndag kväll, efter skolan och vattengympan och allt. Men imorgon bär det i alla fall av till Göteborg!


RSS 2.0